4 accesorii must-have pentru tatici

/ / Modificat: 2017-01-31
4 accesorii must-have pentru tatici

Generatii intregi, responsabilitatea cresterii copilului i-a revenit, in exclusivitate, mamei. In prezent, insa, mentalitatea s-a schimbat, tatii fiind cei care isi doresc sa se implice si ei in cresterea nou-nascutului, realizandu-se astfel un echilibru intre viata de familie si cea profesionala. Insasi legislatia europeana stimuleaza acest gen de atitudine.

Din 2012, in urma unei modificari legislative, din totalitatea concediului de crestere a copilului pana la doi ani, cel putin o luna ii revine celuilalt partener. Astfel, tatii sunt "obligati" prin lege sa se implice. Vestea buna este ca barbatii nu sunt nevoiti sa isi sacrifice masculinitatea intrucat retailerii au scos pe piata accesorii necesare ingrijirii celui mic, care se adapteaza perfect si care pot fi purtate cu mandrie de catre tati.

Dar care sunt accesoriile si gadgeturile care nu trebuie sa-i lipseasca niciunui tata?

Port-bebe-ul

Sursa foto: centralmissouribabywearers.com

Decat sa impinga caruciorul, un barbat va prefera intotdeauna un port-bebe in care sa il transporte pe cel mic. Pana si acestea sunt, de obicei, adaptate dimensiunilor unei femei, de aceea va trebui sa caute ceva mai mult pana va gasi unul perfect masculin. Acesta trebuie insa sa ii asigure micutului si pozitia corecta, astfel incat sa nu ii fie afectata coloana. Cu alte cuvinte, trebuie sa imbine utilul cu placutul. Exista pe piata sisteme de purtat bebelusii care functioneaza in mod normal ca un rucsac, dar care, printr-o singura deschidere de fermoar, se transforma foarte simplu intr-un dispozitiv perfect pentru transportul celui mic.

De preferat sunt port-bebe-urile care pot fi asezate atat in fata, pana ce micutul trece de varsta de 6-7 luni, cat si in spate. Extrem de util in cazul tatilor ar fi port-bebe-ul dotat cu cat mai multe spatii pentru transportul biberoanelor, jucariilor, suzetelor, astfel incat sa le aiba pe toate la indemana.

Un video-monitor

O camera video conectata la un monitor reprezinta un must pentru orice parinte sau baby-sitter, cu atat mai mult pentru tatii pasionati de tehnologie.

Video-monitoarele de ultima generatie au semnale de transmisie puternice, astfel ca imaginile sunt mult mai clare pe display-ul LCD fata de ce monitoarele din anii trecuti. Brandurile mari de electronice au scos pe piata video-monitoare performante. Sunt dotate cu camera video Wi-fi HD cu microfon, care permite monitorizarea bebelusului de la distanta. Imaginile si sunetul sunt redate la nivelul display-ului smartphone-ului, tabletei sau computerului pe care parintele il foloseste.

Au functie de rotire 360°, inclinare si zoom digital, controlabile de la distanta. In felul acesta, taticul poate sa aiba grija si de cel mic si sa isi continue si restul activitatilor care il fac placere.

Rucsac pentru scutece

rucsac_scutece

Sursa foto: tumblr.com

Mamele obisnuiesc sa poarte hainele si scutecele bebelusului in geanta speciala cu care este accesorizat caruciorul. Pentru tati, insa, nu este deloc o placere sa poarte acea geanta voluminoasa de umar. Ei prefera intotdeauna confortul oferit de un rucsac. Iar producatorii de genti au venit in intampinarea acestei dorinte si au creat rucsacul cu design masculin destinat in special transportului… de scutece. De fapt, rucsacul este multifunctional, fiind dotat cu buzunare laterale, frontale si interioare, cu compartimente atat pentru telefon/laptop, cat si pentru biberoane. E un accesoriu util si nimeni nu va banui ca e plin cu scutece.

Camera video 

Cand ai un copil, aproape ca nu trece o zi sa nu imortalizezi cel putin un moment care ti se pare unic, irepetabil: prima rostogolire, primii pasi, primul “mama” sau primul “tata”. Iti doresti sa pastrezi toate acele momente in imagini video. Poate ca mamele se multumesc cu poze sau cu clipuri video facute cu telefonul mobil, insa tatii, ceva mai inclinati catre tehnologie, isi vor dori imagini performante, in format HD.

Pentru asta, un must-have il reprezinta o camera video cu un procesor puternic si capabila sa filmeze la rezolutie ultra-inalta, astfel incat sa nu se piarda niciun moment important din viata micutului. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Tata crestere copil Tata Accesorii pentru tatici Accesorii 2012

Articole recomandate

Citeste si despre