Pastele vine pentru toti copiii!

/ / Modificat: 2012-04-13
Pastele vine pentru toti copiii!

Comunitatea Copilul.ro a inceput inca de acum aproape trei saptamani o campanie prin care vrea sa aduca Pastele si bucuria lui aproape de cat mai multi copii. De acei copii pentru care Pastele nu este o bucurie si o sarbatoare in fiecare an.

campanie umanitara

Campania "Pastele vine pentru toti copiii" a pornit tocmai din convingerea ca impreuna, noi, Comunitatea Copilul.ro si partenerii nostri putem sa facem o bucurie acestor copii. S-a hotarat, in urma propunerilor venite din partea mamicilor din Comunitate sa mergem la copiii internati in sectia de oncologie a spitalului Marie Curie din Capitala si sa mergem, de asemenea, la copiii ingrijiti de parintele Tanase la Asociatia Pro Vita de la Valea Plopului si Valea Screzii. La tabara de la Valea Screzii noi am fost, cu ajutorul prietenilor din Comunitate si al partenerilor nostri, si inainte de Craciun, cand am desfasurat campania "Mos Craciun de la Valea Screzii".

Si de data aceasta, fetele din Comunitate au strans hainute si jucarii. Vrem sa multumim in mod special ioaneibalescu, lui andreuk si vavei.

Propunandu-ne sa mergem pe sectia de oncologie a spitalului Marie Curie, andreuk ne scria: "Despre locatii cu sufletele fara noroc... va pot propune strangerea de jucarii, carti de colorat si creioane, carticele de povesti  pentru sectia de oncologie de la Spitalul Budimex. Cand eram cadru didactic la scoala 174 se obisnuia mai ales in pragul sarbatorilor sa se stranga banuti si sa se cumpere jucarii si hainute noi. Aici nu ar fi vorba de strans bani ci doar de donatii in obiecte in stare buna si foarte buna care ar putea sa ii rupa cateva momente din sirul clipelor de durere si de frica. Sunt sigura ca un zambet in plus pe care il putem aduce prin ceea ce le oferim le va da o energie pozitiva, o clipa de terapie benefica...

Am aflat ca, intr-adevar, sunt 28 de copilasi internati ...Cert este un lucru... odata intrat in acea sectie iti dai seama cat de bogat esti si cat de putin apreciezi lucrurile pe care aproape nu le observi in jurul tau, cat de putin conteaza ca ai un copil mofturos si prea putin sociabil, neatent si incapatanat atata timp cat el este sanatos...cat de putin conteaza ca poate esti nervos pentru ca a venit primavara si nu ai bani sa iti reinnoiesti garderoba cu ce iti surade din vitrine, atata timp cat ceasul tau nu ticaie in directia apusului...Sunt lucruri la care te gandesti dupa ce iesi pe usa sectiei de oncologie pe care scrie: ACCESUL INTERZIS ...si ieri ma gandeam ca moartea ar trebui sa invete sa citeasca."

Andreea a vorbit la spital si a aflat ca sunt in jur de 18 copii cu varste pana in 7 ani, 3 de 10 – 11 ani si 13 copii, cu varsta cuprinsa intre 13 si 18 ani. O parte dintre ei vin la tratament si apoi pleaca acasa, dar marea majoritate sunt internati pentru o perioada mai lunga.

Astazi, miercuri, 11 aprilie, vom merge deci la copiii internati pe sectia de oncologie, carora le vom duce carti, planse de colorat, jucarii si creioane colorate. Multe dintre ele le avem de la partenerii Copilul.ro, iar pentru altele Andreea este direct responsabila. Ea singura a cumparat cate ceva pentru fiecare copil... In rest, vom duce copiilor produse de panificatie puse la dispozitie de Imparte.ro prin Vel Pitar.


pastele-vine-pentru-toti-copiii


Maine, joi, 12 aprilie, vom merge la Valea Plopului/ Valea Screzii, la Asociatia Pro Vita a parintelui Tanase. Diseara mergem la ioanabalescu sa luam lucruirle pe care ea le-a strans de la fetele din Comunitate. Sunt hainute si jucarii. Mamicile noastre stiu de cate lucruri au nevoie acesti copii daca ai nostri copii, unul sau doi sau trei, au nevoie de atat de multe lucruri... Ele stiu, s-au obisnuit sa puna mereu cate ceva deoparte si pentru acesti copii...

Vorbind la telefon cu Gabriela Mavrichi, fiica parintelui Tanase, am aflat ca  in acest moment Asociatia Pro Vita are in grija 14 copii mai mici de un an, 20 de copii cu varste cuprinse intre 1 si 3 ani si 34 de copii cu varste cuprinse intre 3 si 7 ani.

Asta daca ne referim numai la copiii mai mici de 7 ani. Stiind exact ce varsta au cei 34 de copii mai mici de 3 ani, care se afla la Valea Screzii, am apelat la Milupa, partenerii nostri de nadejde in fiecare campanie, iar ei ne-au trimis lapte praf si cereale pentru fiecare grupa de varsta.

Avem, de asemenea, produse de panificatie pentru copiii mai mari, produse pe care ni le-a dat cu toata inima Imparte.ro prin Vel Pitar.

Suntem fericiti ca putem sa ne alaturam initiativelor mamicilor din Comunitatea noastra, ca avem alaturi intotdeauna parteneri de nadejde ca Milupa si Imparte.ro, ca putem sa aducem lumina Sarbatorii de Paste aproape de cat mai multi copii!

Mamicile noastre stiu ca este important sa ne implicam si copiii in aceste campanii si sa-i invatam ca ajutand si netrecand pur si simplu mai departe pot schimba lucrurile. Ei inteleg astfel ca putem face in asa fel incat Pastele sa vina pentru toti copiii!

Ne auzim cat de curand! Spor la daruit!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Campanie umanitara Campanie valea screzii Copilarie Nevoi copii Ajutor parinti Evenimente parinti Oua Pasti

Articole recomandate

Citeste si despre