Ce sunt vergeturile si de ce apar. Cum le poti preveni?

/ / Modificat: 2009-11-10
Ce sunt vergeturile si de ce apar. Cum le poti preveni?





 

Ca urmare a modificarilor aparute in organism pe perioada sarcinii, pielea are de suferit iar una dintre cele mai dese probleme cu care se confrunta viitoarele mamici este aparitia vergeturilor.

Acestea pot deveni o reala problema, mai ales pentru viitoarele mamici care sunt preocupate de aspectul lor exterior si care doresc sa revina la aspectul fizic pe care il aveau inaintea conceperii fatului.

Vergeturile sunt cicatricile care apar la suprafata pielii datorita ruperii fibrelor elastice din derm. Aceasta rupere a fibrelor de elastina este datorata luarii in greutate a viitoarei mamici, pielea devenind mai intinsa pentru perioada cat dureaza sarcina – burtica este in special predispusa la aparitia acestor cicatrici.

La inceput, vergeturile sunt rosiatice-violacee, pentru ca mai apoi sa dobandeasca o culoare alba-sidefie. Este mai bine sa previi decat sa tratezi vergeturile, deoarece, odata instalate, acestea nu mai pot fi indepartate decat cu ajutorul operatiilor chirurgicale destul de invazive.

Ce poti face pentru a preveni aparitia vergeturilor

Maseaza delicat zonele predispuse la aparitia acestor striatii; masajul regulat cu o crema antivergeturi imbunatateste circulatia sangvina, atingand si straturile mai profunde ale pielii. Nu uita sa consumi pana la 2 litri de lichide pe zi pentru a impiedica uscarea excesiva si deshidratarea pielii.

Include in dieta zilnica alimente proaspete si bogate in vitamine (fructe si legume). Uita de prajeli si grasimi saturate. Adoptarea unui regim sanatos te va ajuta sa nu iei excesiv in greutate pe perioada sarcinii. Incearca gimnastica pentru gravide pentru a-ti tonifia intregul corp si stabileste-ti o rutina de miscare zilnica.

Foloseste uleiuri, geluri si creme antivergeturi special concepute pentru folosirea in timpul sarcinii – aceste produse contin aportul de vitamine de care pielea ta are mare nevoie. Maseaza zonele predispuse la aparitia vergeturilor cu aceste produse pentru a-ti feri pielea de deshidratare si lipsa de fermitate.

Merita mentionat faptul ca vergeturile, in fazele lor initiale, cand sunt inca de culoare rosie-violacee, pot fi estompate mai ales daca folosesti o crema intens hidratanta cu efect antivergeturi. Pielea ta isi va recapata supletea pierduta si fibrele elastice din piele se vor regenera.

 Crema antivergeturi

Din gama Vita Age Mamma ai la dispozitie o Crema antivergeturi (conceputa pentru limitarea aparitiei vergeturilor si mentinerea elasticitatii naturale a pielii).

Ingrediente active: orez, migdale, silanol, hidroxiprolina, unt de Shea si ulei extravirgin de masline - toate alese cu cea mai mare grija pentru a nu afecta dezvoltarea fatului si pentru a asigura maxim de protectie impotriva aparitiei vergeturilor.

Tonifierea si refacerea colagenului din piele pot fi obtinute prin folosirea regulata a acestei creme antivergeturi, atat in timpul sarcinii, cat si dupa nastere. Pielea va deveni mai elastica, mai hidratata, mai hranita si mai fina.

Produsul nu contine parabeni, coloranti sintetici, petrolati, alergeni, SLES, SLS, proteine animale, siliconi, alcool si etoxilati (PEG/POE). Produs testat dermatologic si cu nichel.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre