Metoda de a concepe o fata

/ / Modificat: 2017-09-08
Metoda de a concepe o fata

O+12 (o plus doisprezece) este o metoda intrebuintata pentru a naste o fata. Conform metodei pentru a concepe o fata trebuie sa ai contact sexual cu aproximativ 12 ore dupa ovulatie.

Astfel, O vine de la ovulatie plus 12 ore. O+12 este inversul metodei Shettles, care spune ca sexul masculin poate fi obtinut in ziua ovulatiei.

(Nota pentru cei care isi doresc un baiat: O+12 este o metoda care permite alegerea sexului feminin).

concepere_fetita_sarcina

Istoricul metodei O+12 de a concepe o fata

Metoda O+12 nu a fost conceputa de un medic sau publicata intr-o carte. Ea a fost propusa de o mama australianca, o practicanta a metodei Shettles care a avut 6 fii crezand in ideea ca poate concepe o fata prin contact sexual imediat dupa ovulatie, ceea ce e contrariul a ce spune metoda Shettles.

Dupa ce a nascut in sfarsit o fata, a impartasit metoda ei si celorlalte mamici, dintre care multe au conceput tot o fata. Apoi, metoda a ajuns pe Internet, si iata-ne.

Teoria O+12

Teoria O+12 a fost elaborata prin examinarea "Studiului Noua Zeelanda" publicat in 1984. Studiul a fost efectuat pentru a testa teoria Shettles, prin monitorizarea atenta a participantilor pentru a determina perioada ovulatiei.

Fetitele nascute in cadrul acestui studiu au acum o varsta adecvata pentru a deveni mamici si poate se intreaba azi cum sa aleaga sexul copilului lor.

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca rezultatele "dezmint clar" teoria Shettles, deoarece majoritatea conceptiilor care se intampla cu 3 pana la 5 zile inainte de ovulatie au avut ca rezultat baieti, nu fete, cum pretindea Shettles.

sarcina-fata

Kynzi a observat ca singura zi in care au fost concepute mai multe fete decat baieti a fost ziua care urmeaza ovulatiei.

Se pare ca au existat cateva informatii ale Studiului Noua Zeelanda care nu au fost dezvaluite si care arata ca raportul sperma cu cromozom X / sperma cu cromozom Y este mai mare daca un barbat se abtine pentru o vreme de la ejaculare.

Secretul metodei O+12: Determinarea ovulatiei

Inainte de a intra in instructiuni detaliate referitoare la metoda O+12, este suficient sa spunem ca o aplicare de succes a metodei O+12 depinde de cat de bine poti sa determini perioada ovulatiei.

Cele mai multi dintre noi ne-am petrecut intreaga viata fiind total inconstienti ca drama ovulatiei are loc in corpurile noastre la fiecare ciclu. Pregateste-te sa petreci ceva timp sa inveti cum functioneaza corpul tau (vei fi fascinata) si sa inveti cum sa identifici semnalele subtile ale corpului tau care anunta ovulatia.

Instructiuni O+12

1. Tatal nu trebuie sa ejaculeze timp de cel putin 7 zile inainte de contactul sexual (si de preferat mai mult de 7 zile).

Acest lucru nu inseamna ca nu poate face sex, ci doar ca nu trebuie sa ejaculeze asa ca mai bine stai cu ochii pe el cand face dus. Incearca sa il convingi sa se abtina din prima zi a ciclului tau.

Motivul acestei abtineri este sperma care da sex feminin si care se presupune ca traieste mai mult. O rezerva veche de sperma ar trebui sa aiba mai multi cromozomi X decat Y (cu aproximativ 2% mai mult, conform anumitor date).

2. Trebuie sa aveti contact sexual o singura data, cu 8 pana la 20 de ore dupa ovulatie.

Incepe sa numeri cele 8-20 de ore cand...

• A disparut orice durere surda provocata de ovulatie.
• Mucusul cervical incepe sa isi schimbe aspectul si devine cremos si lipicios.
• Cervixul tau incepe sa devina mai putin moale si coboara.

Ar trebuie sa amani contactul sexual pana cand temperatura bazala iti creste o data (dimineata sau seara), fapt care confirma faptul ca ovulatia a luat intr-adevar sfarsit.

3. Dupa aceea NU trebuie sa ai contact sexual din nou pana cand esti sigura ca ai iesit din perioada fertila.

Foloseste un prezervativ sau asteapta pana cand esti sigura ca perioada fertila s-a incheiat, deoarece cantitatea proaspata de sperma are dupa toate probabilitatile mai multi cromozomi Y.

Cand ai TREI temperaturi mari pe tabelul cu TCB, inseamna ca perioada fertila a luat sfarsit.

4. Variante optionale

Impreuna cu metoda O+12, multe persoane incearca si:

• Dieta pentru a concepe o fata
• Suplimente (calciu si magneziu, merisor)

Sfaturi O+12

concepere_fata_sarcina

Determinarea cat mai precisa a ovulatiei este secretul reusitei metodei O+12, si nu este asa usor de realizat.

Majoritatea metodelor de detectare a ovulatiei sunt elaborate in asa fel incat sa iti arate ziua ovulatiei, care este in general o informatie suficienta pentru a ramane insarcinata sau pentru a evita sarcina. Ca sa aplicam metoda O+12, trebuie sa fim experti in ovulatie.

Exerseaza, exerseaza si iar exerseaza

Monitorizeaza indicatorii ovulatiei timp de cateva cicluri menstruale. De multe ori, perioada ovulatiei nu poate fi determinata decat dupa ce se termina. Aceste cateva cicluri in care vei exersa iti vor da incredere ca stii cand are loc ovulatia si iti vor oferi si un termen de comparatie cand vei fi pregatita sa incerci sa ramai insarcinata.

Foloseste cat de multi indicatori ai ovulatiei

Indiferent de cat de regulat este ciclul tau sau de cat de multe cicluri exersezi, fiecare ciclu e diferit. Aduna cat de multe indicii poti pentru a determina adevaratul moment al ovulatiei. Indicatorii ovulatiei includ temperatura corporala bazala (TCB), mucusul cervical (MC), pozitia cervicala (PC).

Acorda mare atentie mucusului cervical si pozitiei cervicale

Mucusul tau cervical se va schimba de obicei in primele ore de ovulatie si va deveni cremos si lipicios. Incepe sa numeri orele cand mucul cervical incepe sa se schimbe si cervixul tau nu este prea sus si prea moale.

Ia-ti temperatura corporala bazala corect

Temperatura corporala bazala este o metoda sigura de a afla daca ovulatia a trecut sau nu, asa ca asigura-te ca esti foarte atenta cand iti iei temperatura si asteapta sa ti se ridice temperatura ca sa ai contact sexual.

Totusi, daca iti iei temperatura o data pe zi, asta nu iti spune decat ca ovulatia a avut loc in ultimele 24 de ore - si atunci ar putea fi prea tarziu ca sa concepi, pentru ca ovulul supravietuieste numai 24 de ore. Ar fi bine sa iti mai iei temperatura o data seara.

S-ar putea sa nu fie la fel de precisa seara cand nu esti odihnita, dar daca iti iei temperatura la aceeasi ora in fiecare seara, vei vedea ca poti descoperi un tipar. Daca iti iei temperatura si dimineata si seara ar trebui sa poti detecta ovulatia in decursul ultimelor 12 ore.

Trebuie sa retii ca temperatura ta va fi diferita seara fata de dimineata - asa ca nu le poti compara intre ele. Poti sa compari doar temperaturile de seara cu alte temperaturi de seara.

Noteaza cand ai dureri provocate de ovulatie

Durerile de la ovulatie pot indica momentul exact al ovulatiei - dar pot de asemenea sa te pacaleasca deoarece este posibil sa fi ignorat anumite dureri din timpul ovulatiilor anterioare. Nu toate femeile au dureri, si daca tu ai, s-ar putea sa nu se intample la fiecare ciclu.

Sfaturi referitoare la durerile de la ovulatie:

Noteaza orice durere pe care o ai la ovulatie in primele cicluri cand exerxezi si care este legatura intre ele si alte simptome. S-ar putea sa observi ca durerea la ovulatie are loc cam in acelasi moment al zilei in care a inceput menstruatia anterioara.

Fa diferenta intre tipurile de durere: O durere surda continua inainte de ovulatie, o durere surda in timpul ovulatiei si crampe dupa ovulatie.

Durerea ar trebuie sa vina dintr-o parte (nu din centru) si s-ar putea sa fie doar pe o parte.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Concepere fetite Sexul copilului Alegerea sexului copilului

Articole recomandate

Citeste si despre