Cum iti cresti sansele sa concepi un baietel?

/ / Modificat: 2014-01-02
Cum iti cresti sansele sa concepi un baietel?

Conceperea unui baietel este visul multor mamici, iar tu te afli printre ele. Ai consultat toate tipurile de horoscop posibile si ai facut toate calculele existente, ba chiar ai apelat la toate calendarele chinezesti de alegere a sexului copilului pentru a determina cea mai buna perioada pentru conceperea lui. Insa nu esti foarte sigura de eficienta lor! Combina-le cu o alta serie de metode naturale prin care iti cresti susbtantial sansele de a face un baiat!

Metoda Shettles

Metoda Shettles poarta numele medicului care a descoperit-o – Landrum Shettles – si te invata cum sa sincronizezi actul sexual astfel incat sa concepi un baiat sau o fata in functie de proprietatile diferite pe care le au cromozomii X (al fetitelor) si Y (al baieteilor).

Shettles credea ca sincronizarea actului sexual este cel mai important factor in alegerea sexului copilului si anume, trebuie sa stii cand ovulezi si sa petreci cateva cicluri exersand pana cand iti dai seama exact cand se produce ovulatia.


Daca vrei sa ai o fata, medicul te sfatuieste sa eviti contactul sexual in zilele cele mai fertile. Acesta considera ca momentul ideal pentru sex in vederea conceptiei unui baiat este cu 12 ore inainte de ovulatie.

Uleiul de ciubotica-cucului (Evening Primrose Oil)

Este un supliment alimentar folosit pentru maximizarea fertilitatii femeilor. Acesta are rolul de a "pregati" mucusul cervical pentru momentul conceptiei atunci cand se apropie ovulatia. Specialistii sustin ca acesta ajuta la conceperea unui baietel.

Dieta pentru conceperea baieteilor

Nu exista o dieta anume pentru a determina sexul viitorului copil. Totusi, exista anumite alegeri alimentare, care, prin continutul lor ajuta corpul sa fie mai alcalin.

Evita produsele lactate si creste cantitatile de legume si fructe proaspete. De exemplu, bananele sunt o alegere foarte buna, deoarece contin magneziu si acesta se pare ca are un rol important in conceperea unui baiat.

De asemenea, adauga in dieta ta multe alimente care contin potasiu: smochine, lamai, cirese, linte, avocado, laptisor de matca, migdale, morcovi, ridiche rosie, sfecla rosie etc.

Orgasm in timpul actului sexual

Se pare ca trebuie neaparat sa atingi orgasmul in actul sexual care precede conceptia. Specialistii sustin ca orgasmul schimba nivelul pH-ului mucusului cervical la o valoare mai alcalina. Intr-un pH scazut sau foarte acid spermatozoizii mor mai repede. Un mediu alcalin creste sansele supravietuire a spermei pentru mai mult timp. Si cum este recomandat sa faci sex cu putin timp inainte de ovulatie pentru a creste sansele sa fie baiat, atunci este indicat sa creezi un mediu favorabil.

Evitarea ejacularii cu 4 zile inainte de ovulatie

Dupa ce ai aflat cu exactitate care este perioada ovulatiei si reusesti sa o monitorizezi cu precizie, trebuie sa tii cont de urmatorul lucru. Partenerul trebuie sa evite ejacularea cu 4 zile inainte de ovulatia ta. Acest lucru este recomandat pentru a creste sansele de a elibera la momentul conceptiei sperma care sa contina mai multi cromozomi Y, specific barbatesti, si a creste astfel sansele sa iasa baiat.

Pozitii sexuale pentru a concepe un baiat

In scopul conceperii unui baietel este important ca penetrarea sa fie foarte adanca, spun specialistii. Deci, este indicat sa alegeti pozitii care favorizeaza acest tip de penetrare. Explicatia consta in faptul ca atunci cand ejacularea are loc aproape de cervix, distanta pe care spermatozoizii cu cromozomi Y trebuie sa o tarverseze pentru a fecunda ovulul este mai scurta. Acestia au caracteristica de a inota repede, dar de a muri la fel de rapid, de aceea trebuie sa fie cat mai aproape de locul fecundarii pentru a maximiza sansele ca unul din ei sa fertilizeze ovulul.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sexul copilului Concepere bebelus Concepere baieti

Articole recomandate

Citeste si despre