Rana la nivelul colului uterin

/ / Modificat: 2010-07-26
Rana la nivelul colului uterin
Intrebare:

- Incerc de 2 ani sa raman insarcinata. Am inceput sa imi fac analizele de cateva luni. Iata ce rezultate am obtinut: in ziua 14 de ciclu estradiol: 227.9 pmol/L (faza foliculara 46-607, ovulatie 315-1828, faza luteala 161-774), FSH 5.99 mUI/mL (faza foliculara 3.5-12.5, ovulatie 4.7-21.5, faza luteala 1.7-7.7), LH 14.79 mUI/mL (faza foliculara 2.4-12.6, ovulatie 14-95.6, faza luteala 1-11.4). Va rog sa imi spuneti daca sunt OK valorile. Am fost la control, in urma ecografiei totul este ok, dar in momentul controlului am sangerat, desi nu eram la menstruatie. Medicul mi-a spus ca e o rana pe col si mi-a prescris betadin si ovule cu propolis. Sangerarile cu o saptamana inainte de ciclu persista de cateva luni si am facut tratament 3 luni cu Duphaston. Dupa terminarea tratamentului sangerarea a revenit, iar medicul mi-a spus ca sangerarea vine de altundeva atunci. Mi-a recomandat sa fac o histerosalpingografie si sa revin dupa 3 luni la control. Mi-a prescris si AZITROX 3 tablete.

Raspuns:

Modificarea usoara a valorii estradiolului nu poate fi considerata ca singura cauza raspunzatoare pentru problema dumneavoastra, in schimb, rana de la nivelul colului uterin despre care povesteati poate reprezenta o cauza importanta de infertilitate.

Aceasta leziune modifica in mare masura calitatea secretiei glandelor de la nivelul mucoasei cervicale, cu afectarea proprietatilor glerei cervicale, lucru care ar putea constitui o bariera in calea spermatozoizilor; se asociaza frecvent cu boala inflamatorie pelvina, care poate determina aderente si obstructii la nivelul trompelor uterine sau modificarea mediului microbiologic si a ph-ului local al tractului genital inferior.

Aceasta rana poate fi raspunzatoare si pentru sangerarile dinainte de menstruatie, cat si de cele care apar dupa un consult medical, sau dupa un contact sexual.

Dupa rezolvarea acestei probleme, puteti continua investigatiile in vederea identificarii motivelor de infertilitate in cazul dumneavoastra.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Testul Papanicolau

Articole recomandate

Citeste si despre