Alimente afrodiziace pentru o viata sexuala mai buna

/ / Modificat: 2017-06-16
Alimente afrodiziace pentru o viata sexuala mai buna

Alimentele afrodiziace iti pot condimenta viata sexuala. Atunci cand cauti toate mijloacele pentru a avea parte de experiente sexuale palpitante si de a presara in relatia ta de cuplu putina adrenalina sexuala poti apela cu incredere la alimente. Unele dintre ele sunt recunoscute pentru ca te fac sa fii lipsita de inhibitii si sa iti dai frau liber imaginatiei.

Alimente cu efect afrodiziac

Fructe si legume

Din categoria fructelor si legumelor cu efect afrodiziac ies in evidenta bananele, sparanghelul, telina castravetii si morcovii. Ele sunt urmate indeaproape de avocado si rodii. Acestea sunt pline de vitamine si minerale esentiale care produc hormoni sexuali necesari pentru amplificarea dorintei sexuale si a placerii in timpul actelor sexuale.

Miere

Mierea este un afrodiziac celebru. Aceasta era folosita acum multe secole in cuplurile unde vitalitatea sexuala era destul de scazuta. Avea rolul de a potenta dorinta sexuala, dar reprezenta si o sursa esentiala de vitamine, minerale si antioxidanti care dadeau energie cuplului.

Scoicile

Scoicile sunt alimente care contin din plin dopamina, un compus care aprinde flacara sexuala a unei persoane. Nivelurile ridicate de zinc ajuta la productia de testosteron, necesar in trezirea placerii si a dorintei sexuale atat la femei, cat si la barbati.

Caviar

Caviarul este un afrodiziac puternic. Acesta ajuta la stimularea formarii testosteronului, ajutand la stimularea sexuala si la virilitatea barbatului. De asemenea, ajuta la mentinerea erectiei pentru mai mult timp.

Somon

Acest tip de peste are un efect relaxant si iti imbunatateste starea, generand bunadispozitie. Pe langa acizii grasi esentiali Omega 3, somonul contine si o cantitate generoasa de vitamina D, despre care s-a descoperit ca amplifica nivelul de serotonina din creier. Serotonina este un neurotransmitator care induce sentimentul de calm si indeparteaza starile proaste. Atat ea, cat si endorfina sunt asociate cu placerea.

Usturoiul

Chiar daca lasa in urma mirosuri neplacute, consumul usturoiului este bogat in antioxidanti care aprind calcaiele sexuale ale tale si ale partenerului tau. Este considerat cel mai popular afrodiziac si ajuta si la buna circulatie a sangelui. Vascularizarea corecta a intregului corp, inclusiv a organelor genitale ajuta viata sexuala a unui cuplu.

Alcool

Desi nu este recomandat in cantitati ridicate si nici nu este bine sa fie baut foarte des, alcoolul are si el calitatile lui. Actioneaza la nivelul sistemului nervos central, inducand o stare de euforie propice dezvoltarii unei partide sexuale incitante. Totusi, cantitatile in exces conduc la disfuntii erectile la barbati. De aceea, nu este bine sa va bazati pe alcool pentru a fi un potentiator al dorintei sexuale, ci doar ca un "instrument" de a intra in atmosfera specifica, de a imbunatati preliudiul, un singur pahar fiind suficient.

Ciocolata

Asemenea somonului, ciocolata este un secret al veseliei si bunedispozitii. Ciocolata ajuta la eliberarea endorfinelor din creier si a serotoninei din creier. Ea mai contine fenilatamina, care are acelasi rol de elibera endorfine, asociate cu placerea.

Ardeiul iute

Condimenteaza-ti mancarea cu ardei iuti! Acestia contin capsaicina, care stimuleaza terminatiile nervoase si accelereaza pulsul. Ei contribuie la eliberarea endorfinei, care ofera senzatia de satisfactie din timpul actului sexual.

Nucile

Toate soiurile de nuci si alune au un efect afrodiziac. Nuca este recunoscuta ca fiind si un remediu impotriva infertilitatii. Ele contin acizi grasi omega 3, care imbunatatesc calitatea, cantitatea si mobilitatea spermei barbatilor. Mirosul de nuci era considerat un adevarat afrodiziac pentru femei. Plus de asta, mai contin si zinc, care este esential in dezvoltarea apetitului sexual.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sex cuplu Dorinta sexuala

Articole recomandate

Citeste si despre