8 modalitati prin care tu si copilul tau sa impartiti dragoste de Valentine's Day

/ / Modificat: 2017-02-13
8 modalitati prin care tu si copilul tau sa impartiti dragoste de Valentine's Day

Valentine's Day este cunoscuta si drept Sarbatoarea Dragostei. Profita pentru a-i vorbi copilului tau despre acest sentiment si despre trairile care ii sunt asociate. Arata-i ce inseamna iubirea adevarata prin cateva exemple la indemana.

Sarbatoarea Sfantului Valentin nu este exclusiv pentru indragostiti. In schimb, e despre iubire si despre scopul vietii. Impartaseste, asadar, dragostea cu copilul tau cu ajutorul acestor cateva idei dragute:

Faceti felicitari

Felicitarile lucrate manual de Sfantul Valentin sunt proiecte extrem de interesante si in acelasi timp educative pentru tine si copilul tau. Devin mici opere de arta prin intermediul carora ii poti arata celui mic ce inseamna sa aduci un zambet pe chipul cuiva drag. Fiindca bunica, educatoarea sau invatatoarea, fiecare dintre ele se vor bucura nespus de mult sa primeasca in dar, chiar si de Sfantul Valentin, o felicitare facuta cu dragoste de manutele celui mic.

Faceti o bucurie cuiva

Un alt mod de a-i arata copilului ce inseamna dragostea fata de aproapele sau este voluntariatul sau operele de caritate. Vorbeste-i despre oamenii cu probleme financiare, de exemplu, si roaga-l sa aleaga o jucarie si cateva dulciuri pe care sa le ofere in dar unui copil dintr-o familie nevoiasa. Mergeti impreuna si cumparati hainute sau o pereche de ghete pentru un astfel de copil si lasa-l pe micutul tau sa fie el cel care le ofera. Legatura care se stabileste intre cei doi copii poate insemna foarte mult pentru dezvoltarea lor.

Improvizati un picnic pe covor

Inca nu e vremea pentru distractie in aer liber, dar asta nu inseamna ca nu puteti intra in jocul celor mici si sa improvizati un picnic chiar pe covorul din sufragerie. Cu tot ce trebuie: farfurii din plastic, pahare si tacamuri din plastic, bauturi racoritoare si servetele din hartie rosii sau roz. Acest joc il va incanta foarte mult pe cel mic.

Faceti prajituri cu ravas

Una dintre activitatile pe care copiii le adora este gatitul. Sunt fascinati de bucatarie, de framantat aluat, de modelat coca. Profita de asta si pregatiti impreuna prajiturele cu ravas. Lasa-l pe cel mic sa deseneze pe hartiute sau pune-l sa iti dicteze mesaje pentru membrii familiei pe care sa le introduceti in aluat. Va urmari fascinat reactiile celor dragi la descoperirea ravaselor.

Coaceti turta dulce

Si pentru ca am vorbit despre prajituri, la fel de bine puteti modela forme de turta dulce, pe care sa le ornati apoi tot impreuna si sa le daruiti celor care vin la voi in casa. Taiati turta dulce in forme de inimioara, impachetati-o in celofan, apoi legati pachetelele cu panglica rosie sau roz. Lasa-l pe cel mic sa decida cui le daruieste la scoala.

Oferiti flori

Cumpara trandafiri sau frezii si fa-le o vizita persoanelor care stii ca s-ar bucura mult sa va vada: bunici, matusi, vecine in varsta. Lasa-l pe cel mic sa le ofere cate o floare si sa formuleze cu cuvintele lui un text de apreciere. La urma urmei, destinatarul florilor poate fi oricine considera cel mic de cuviinta: portarul scolii, vanzatoarea de ziare, educatoarea sau politistul din capul strazii.

Plantati flori

Invata-l pe copil ce inseamna dragostea nu doar de oameni, ci si de natura. Cumpara rasaduri de plante si saditi-le impreuna in ghivece, apoi explica-i cum trebuie ingrijite ca sa creasca mari si frumoase. Pentru a-i stimula rabdarea si curiozitatea, puteti pune seminte la incoltit. E un prilej perfect sa ii explici intregul proces prin care o planta se dezvolta. Arata-i cat de mult inseamna grija omului pentru binele unei plante, facand paralela cu grija parintilor pentru copii.

Lasa-l sa pregateasca micul dejun

Pentru un copil, sa se poarte precum un adult responsabil reprezinta o provocare foarte mare. Spune-i inca de seara ca pentru dimineata ti-ar placea daca ati inversa rolurile si el va va pregati voua, parintilor lui, micul dejun. Ai grija sa nu ii lasi la indemana obiecte ascutite. Ii poti lasa o forma de prajituri inimioara cu care sa taie feliile de paine pe care va pune dulceata. E important ca tot ceea ce ar avea nevoie sa fie asezate la nivelul sau, pentru a nu fi nevoit sa se urce pe scaun, mai ales ca va face totul nesupravegheat.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Activitati copii valentines day Ziua indragostitilor copii Valentines Day copii

Articole recomandate

Citeste si despre