Idei pentru a adapta dormitoarele bunicilor la exigentele nepotilor in vacanta de vara

/ / Modificat: 2022-06-21
Idei pentru a adapta dormitoarele bunicilor la exigentele nepotilor in vacanta de vara

Vacanta de vara este mai frumoasa la bunici – o stiu si adultii, dar si copiii. Insa atunci cand un copil locuieste pentru cateva zile, pentru cateva saptamani sau chiar pe toata perioada vacantei la bunici, se impun cateva schimbari in casa sau apartamentul acestora.

Este momentul ca locuinta sa capete un aer modern, sa fie mai confortabila si mai adaptata necesitatilor si preferintelor noii generatii, dar fara ca bunicii sa simta ca nu se mai regasesc in ea.

Iata cateva idei de reamenajare a dormitoarelor bunicilor, recomandate de expertii de la Rame-Pat.ro, pentru o vacanta de neuitat!

Paturi confortabile, cu somiere cu sau fara telecomanda

Activitatile din vacanta de vara pot fi extenuante. Joaca alaturi de prieteni, cat e ziua de lunga, ii oboseste pe copii, asa ca, atat pentru somnul de dupa amiaza, cat si pentru cel din timpul noptii, au nevoie de un pat confortabil care sa-i relaxeze si sa-i pregateasca asa cum se cuvine de o noua zi de provocari distractive.

Bunicii pot opta pentru paturi moderne, cu somiere cu sau fara telecomanda pe care sa le cumpere pentru nepotii lor. Avantajul este ca, dupa plecarea nepotilor, pot folosi ei insisi patul pentru a se odihni. Important este ca somiera sa fie de calitate, pentru ca in caz contrar lamelele ei se vor rupe dupa o scurta perioada de utilizare.

De asemenea, exista si modele electrice rabatabile de somiere pentru un confort sporit. Acestea sunt perfecte si pentru persoanele care au probleme cu coloana vertebrala sau afectiuni pulmonare. Sunt pe piata somiere reglabile electric din lemn de fag, cu motor si controlate prin telecomanda. Este inutil sa se mai spuna cat de confortabile si de adaptate necesitatilor sunt aceste produse. Atat bunicii, cat si nepotii vor aprecia confortul incomparabil al acestora, fata de vechile paturi.

Sunt si paturi medicale electrice care se potrivesc la fel de bine in locuinta celor de varsta a treia, mai ales daca o persoana este tratata acasa sau se recupereaza dupa o interventie chirurgicala sau dupa un accident.

Spatiu personal, decorat cu jucarii si alte obiecte de acasa

Pe langa confortul de zi cu zi, copiii care merg in vacanta la bunici au nevoie de cateva obiecte care sa-i faca sa se simta ca acasa, mai ales daca vor locui pentru cateva luni departe de casa lor. Cei mici vor aprecia cu siguranta daca vor fi in compania jucariilor preferate, daca vor dormi pe perna lor de acasa sau daca se vor inveli cu o patura sau pilota pe care este imprimat ceva iubit.

Crearea unui spatiu in care sa se regaseasca obiecte dragi si familiare este o metoda foarte buna prin care cel mic este ajutat sa se simta bine, chiar daca pentru o scurta sau lunga perioada de timp nu-si mai vede parintii si este rupt de activitatile si obiceiurile din casa sa.

In concluzie, vacanta la bunici este un adevarat rasfat, dar adultii trebuie sa se preocupe sa le creeze copiilor un spatiu confortabil, care sa-i ajute sa scape de anxietatea de separare si sa se bucure cu adevarat de compania bunicilor si de vacanta pe care au asteptat-o atat de mult.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vacanta de vara Vacanta copii Copiii la bunici

Articole recomandate

Citeste si despre