Copilul meu este pregatit pentru camping?

/ / Modificat: 2008-08-29
Copilul meu este pregatit pentru camping?





 

O familie care are diferite activitati in care sa fie implicati toti membrii ei este o familie unita. Unul dintre cele mai potrivite lucruri pe care le puteti face in familie este sa mergeti impreuna la camping. Daca din familia voastra face parte si un bebelus, atunci va trebui sa va adaptati putin iesirea cu cortul dupa nevoile celui mic. Va veti asigura astfel ca iesirea la camping nu se transforma intr-o vacanta de cosmar.

 




Chiar daca copilul tau este inca un bebelus, poti merge la camping cu el. De fapt, este chiar recomandat sa-ti obisnuiesti copilul cu conditiile de afara, mai ales daca familia ta obisnuieste sa aiba astfel de iesiri destul de des.

Daca esti la primul camping alaturi de copilul tau, poti incepe printr-o singura noapte petrecuta la cort. Fiecare lucru e mult mai usor de invatat si bebelusului ii va fi mai usor sa se obisnuiasca daca faceti totul incet, progresiv.

Bagajul bebelusului la camping

Esti libera sa-ti iei copilul la camping si sa dormi cu el in cort oricand vrei. Trebuie doar sa tii cont de toate nevoile lui in functie de varsta pe care o are si, bineinteles, sa le indeplinesti.

• In primul rand din bagajul tau nu trebuie sa lipseasca scutecele. Ia un numar dublu fata de cat crezi tu ca vei avea nevoie.

• In timpul zilei poate fi foarte cald in cort, dar ia in considerare faptul ca seara temperatura scade, asa ca nu uita sa pui in bagaj haine mai grosute pentru copil si ceva paturi in plus.

• Atunci cand faci bagajul nu uita de sosetelele pentru bebe (cat mai multe perechi, le vei putea folosi drept manusi daca se raceste mai tare), carucior, servetele umede (copiii se murdaresc foarte repede, mai ales cand sunt afara), trusa de prim ajutor (care sa contina un termometru, un medicament pentru reducerea temperaturii, o crema antibacteriana).

• Ia cu tine si o patura pe care cel mic sa poata sta si sa se poata juca. Va fi mai curat si mai sigur in felul acesta.

• Daca iti hranesti bebelusul cu lapte praf, ia cu tine o cantitate suficienta de lapte gata preparat. Evita sa-l prepari la camping. Daca alaptezi ai scapat de aceasta bataie de cap.

• Adauga in bagaj saci de gunoi in care sa strangi scutecele murdare ale lui bebe. Nu vei avea mereu cosuri de gunoi la indemana!

• Nu uita de spray-ul impotriva tantarilor si gelurile antibacteriene! Insectele sunt peste tot si trebuie sa le tii departe de copilul tau, iar atunci cand stai la cort, apa menajera lipseste. Daca bebelusul este prea mic si nu vrei sa aplici spray impotriva insectelor pe pielea sa, poti alege o plasa impotriva tantarilor pe care sa o pui pe carutul copilului atunci cand sta afara.

• Lotiunea de protectie solara pe care o aplici pe pielea bebelusului trebuie sa fie diferita de cea pentru tine. Iar pentru ca protectia impotriva razelor solare sa fie deplina, nu uita de palariutele pentru bebelus si de hainele usoare.

• Si pentru ca totul sa fie perfect si sa nu uiti niciodata aceasta prima experienta minunata, nu uita aparatul de fotografiat si camera de filmat.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre