Vopsitul oualor de Pasti, reguli si trucuri pentru copii

/ / Modificat: 2017-04-15
Vopsitul oualor de Pasti, reguli si trucuri pentru copii

Vopsitul oualor este momentul cel mai asteptat de copii si una dintre traditiile esentiale ale Sfintelor Sarbatori de Pasti. Este o activitate amuzanta, relaxanta si educativa pentru copii, dar care trebuie desfasurata in conditii de siguranta maxima. Iata cateva trucuri pentru a face din inrosirea oualor un motiv de distractie si de a pune creativitatea la incercare.

Selecteaza ouale dupa fierbere

Nu e de ajuns sa urmaresti achizitionarea unor vopsele sigure pentru colorat, ci sa analizezi cu atentie si calitatea oualor. Nu lasa sa fie decorat niciun ou spart, cu fisuri sau alte imperfectiuni in coaja.

De asemenea, acestea ar trebui tinute la frigider dupa racire, pentru a se evita eventualele intoxicatii alimentare.

Alege vopsele non-toxice

Copiii adora sa vopseasca ouale de Pasti. Ne gandim ca cea mai plauzibila explicatie pentru acest lucru este dezordinea si murdaria care ramane in urma acestei activitati, care ii incanta destul de mult. Asadar, uita-te pe eticheta vopselelor si asigura-te ca are inspriptionat mesajul "Non-Toxic". In acest fel, te asiguri ca daca micutul tau baga din greseala in gurita degetelele murdare, nu exista niciun risc sa faca o intoxicatie.

Alege coloranti alimentari

Colorantii alimentari de calitate care se gasesc pe rafturile de condimente si decoratiuni pentru prajituri si torturi sunt cele mai indicate pentru colorarea oualor de Pasti. Acestea sunt comestibile si nu pun in pericol copilul daca le papa din greseala.

Alege produse care coloreaza ouale fara fierbere

Nu este indicat sa lasi in preajma copilului oua fierbinti. Acesta se poate arde cu usurinta si poate fi periculos. De aceea, incearca sa alegi coloranti sau vopsele care se "prind" de coaja oului chiar si atunci cand sunt reci.

Sau daca acestea trebuie scufundate in vopsea, asigura-te ca au efect si daca le bagi in apa rece. Copiii vor dori cu siguranta sa "inece" si ei cateva oua, de aceea nu este indicat sa folosesti vopsea care coloreaza ouale pe foc.

Cauta decoratiuni non-toxice pentru oua

Pe langa colorarea propriu-zisa a oualor exista o sumedenie de modele si metode de decorare a lor.

creioanele colorate pentru decorat oua sunt adesea non-toxice si pot fi folosite cu succes de copiii mici; singura problema va fi aceea ca micutii vor avea tendinta sa apese foarte tare si ar putea sparge coaja;

exista si tipuri de lipici care contin sclipici si care pot fi aplicate cu usurinta pe oua, oferind un efect fantastic;

se mai pot folosi si alte articole de decorat care nu reprezinta un pericol: etichete, abtibilduri, pene, flori de matase, pietricele, margelute, pergamente, ata etc.; atunci cand foloseste obiecte foarte mici ca margelute sau paiete, trebuie sa fii cu ochii pe copil, pentru a nu exista riscul sa le inghita si sa se inece.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vopsit oua Pasti Vopsit oua copii Pregatiri Pasti copii Activitati Paste copii

Articole recomandate

Citeste si despre