Expozitii, targuri si evenimente de Paste pentru copii si parinti (2011)

/ / Modificat: 2014-04-02
Expozitii, targuri si evenimente de Paste pentru copii si parinti (2011)

Pastele este una dintre cele mai importante si mai mari sarbatori la crestini, iar sarbatoarea Pastelui inseamana in primul rand sa fii alaturi de familie.

Si in acest an, Copilul.ro iti prezinta cele mai importante expozitii, targuri si evenimente de Pasti pentru ca tu sa poti alege apoi cele mai frumoase si mai inspirate cadouri pentru cei dragi cu ocazia Sfintelor Sarbatori Pascale.

Cum petrec bucurestenii Pastele?

Intre 7 si 24 aprilie, la Liberty Center copiii alaturi de parinti si bunici sunt invitati sa descopere impreuna ce cadouri le-a pregatit Iepurasul anul acesta si in plus toti cei ce fac cumparaturi de minim 50 de lei intra intr-o tombola cu premii speciale. In saptamana Pastelui te asteapta artisti cu demonstratii de incondeiat oua, iar cei mici sunt invitati sa-l caute pe Iepuras printr-un labirint aventuros, daca vor sa faca o poza si sa primeasca dulciuri de la urecheatul cel darnic. Dupa ce rezolva labirintul aventuros, piticii sunt asteptati la workshop-uri menite sa le stimuleze imaginatia!

Ca in fiecare an, la Sala Dalles are loc Targul Cadourilor de Paste, deschis in perioada 18-23 aprilie intre orele 10:00 – 20:00, iar intrarea este libera. La targ veti gasi mesteri populari, artizanat, expozitii de decoratiuni interioare si pictura pe mobilier, jocuri si jucarii, obiecte vestimentare, bijuterii si produse media.

Vor avea loc tombole pe tot parcursul targului si, in plus, anul acesta vor avea loc o expozitie de arta sacra, "Crucea Invierii" sustinuta de Atelierul de creatia crestin-ortodoxa CSNI, si o serie de workshopuri dedicate adultilor si copiilor.

In ziua de Paste in parcul Herastrau, plimbarea cu salupa va fi gratuita

In parcul Alexandru Ioan Cuza (fostul parc I.O.R) are loc in perioada 15 aprilie - 1 mai Targul de Paste si 1 Mai unde veti gasi zilnic produse si obiecte specifice sarbatorilor in standuri special amenajate cu decoratiuni specifice sarbatorilor, jucarii, obiecte realizate de artisti populari si artisti plastici, produse alimentare din aceeasi diversitate culturala si multe altele.

In Baneasca Shopping City, in perioada 1 - 23 aprilie are loc Targul de Paste unde vor fi prezenti expozanti din Sibiu, Corunt, Maramures, Bucovina, Botosani, Buzau, Cluj care au pregatit degustari si prezentari de preparate traditionale romanesti dupa retete autentice, dar si o multime de obiecte lucrate manual.

In Afi Palace Cotroceni are loc intre 8 - 24 aprilie ce-a de-a doua editie a evenimentului HandMade Spring Expo unde copiii sunt asteptati sa ii dea o mana de ajutor Iepurasului in pregatirea cadourilor pentru Paste.

Evenimente de Paste in tara

Miercuri 20 aprilie, la Polus Center din Cluj, are loc evenimentul "Cel mai frumos ou incondeiat" la care sunt invitati sa participe toti copiii alaturi de parintii si bunicii lor. Toti copiii care vor da o mana de ajutor la incondeiatul oualelor vor primi cadouri si vor dansa alaturi de copiii de la Funky Moves.

Tot in Cluj, in perioada 19 - 22 aprilie are loc in complexul comercial Real, Targul de Pasti 2011 unde veti putea gasi gablonturi, dulciuri, jucarii, carti, decoratiuni interioare, dar si concerte de muzica populara, spectacole de dans si tombole cu premii.

In Timisoara are loc in perioada 1-27 aprilie, Targul de Primavara (Targul de Paste) pe platoul din fata Operei, zilnic intre orele 11:00 – 22:00, iar in Sibiu are loc in perioada 14-24 aprilie Targul de Pasti, desfasurat in Piata Mare, zilnic intre orele 10:00 si 19:00.

In Sinaia s-a deschis deja Targul din Parcul Ghica unde se gasesc bucate traditionale de Paste din Bran, Lapusel, Somcuta, Topoloveni, Valea Mare, Zalau, Brasov, dar si obiecte artizanale, oua incondeiate si costume nationale.

In Piata Sfatului din Brasov are loc in perioada 20 - 22 aprilie, Targul de produse traditionale Roadele Pamantului edita de Paste.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre