Vine caravana, se destinde toata scoala!

/ / Modificat: 2014-02-13
Vine caravana, se destinde toata scoala!

In prima saptamana de scoala a noului semestru, Scoala de Film si Televiziune pentru Copii "Micile Vedete" vine in intampinarea elevilor cu un alt tip de educatie. In luna februarie va fi derulat un proiect unic in tara, prin intermediul caruia singurele filme romanesti pentru copii cu teme educative realizate dupa 1989 vor avea proiectii in 5 dintre cele mai bune scoli din Bucuresti: Scoala Centrala, Liceul Teoretic "Alexandru Vlahuta", Scoala Gimnaziala nr. 11 "Ion Heliade Radulescu", Scoala nr. 45 "Titu Maiorescu" si Liceul Teoretic "Jean Monnet".

Caravana "Micile Vedete", asa cum este denumit acest proiect de educatie non formala, sustinut de Primaria Sectorului 1, Primaria Sectorului 6, Rommac, Diverta, Facempromo si Kaya Print, aduce in fata elevilor filmele educative de scurtmetraj pentru copii ce fac parte din seria "Aventurile Micilor Vedete". In cadrul acestei editii a caravanei, se vor proiecta, pentru prima data in fata copiilor, scurtmetrajele "Aventurile Micilor Vedete in parc" si "Micile Vedete in bucataria alimentelor sanatoase". Sunt cele mai recente productii marca Scoala "Micile Vedete", iar premiera lor a avut loc, in octombrie 2013 la Cinematograful Movieplex, din Plaza Romania, in fata a peste 500 de invitati.

In filmul "Aventurile Micilor Vedete in parc" scenariul pare rupt din realitate. In locul unui parc dintr-un cartier de locuinte din Bucuresti, se aproba construirea unui mall. Intamplator sau nu, tocmai in acest parc se afla singurul loc de joaca pentru copii. Iar acestia se decid sa nu stea nepasatori, ba din contra, sa rezolve situatia asa cum stiu ei mai bine, dand un exemplu demn de urmat, de atitudine si grija pentru protejarea spatiilor verzi si a parcurilor.

Cel de-al doilea scurtmetraj, "Micile vedete in bucataria alimentelor sanatoase", invata copiii sa faca diferenta intre alimentele obisnuite de pe rafturile magazinelor si ceea ce inseamna alimentele bio, ecologice sau organice, dar si alimentele traditionale. Intr-un mod captivant si distractiv, cei mici afla cat de gustoase sunt painea integrala sau ciocolata ecologica, invatand totodata despre procesul de fabricatie al alimentelor bio.

Educatia este arta formarii copiilor, iar prin activitati artistice si educative dezoltarea constiintei de sine a copiilor se va face intr-un mod echilibrat. Pe de alta parte, tara noastra este insetata dupa filme romanesti pentru copii, distractive, educative si pozitive. Programa Scolii Micile Vedete vine in ajutorul parintilor si in formarea copiilor. Este prima Scoala de Film si Televiziune pentru Copii din Romania, dedicata exclusiv copiilor cu varste cuprinse intre 6 si 12 ani, infiintata de surorile Ariana si Ema Pendiuc (prezentator TVR) – regizor si, respectiv, producator al filmelor de scurt metraj "Micile Vedete la Scoala", "Micile Vedete la tara" si "Magda", selectionate la Festivalul de Film de la Cannes, in 3 ani consecutivi, in 2012, 2011 si 2010.

Facebook Scoala de Film si Televiziune Micile Vedete

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre