Utilizarea excesiva a tehnologiei, informatiile false,cyberbullying-ul, publicarea si distribuirea datelor

/ / Modificat: 2021-04-08
Utilizarea excesiva a tehnologiei, informatiile false,cyberbullying-ul, publicarea si distribuirea datelor

Utilizarea excesiva a tehnologiei (54,7%), informaţiile false (39,5%), cyberbullying-ul (25,8%), publicarea si distribuirea datelor personale (22,6 %) sunt principalele riscuri resimtite de copii pe internet in perioada pandemiei, arata datele studiului „Impactul Covid-19 asupra copiilor din Romania" realizat de Organizatia Salvati Copiii, in urma consultarii a 5.000 de copii din ciclurile de invatamant primar, gimnazial si liceal.

Totodata, 32,4% dintre copiii participanti la studiul mentionat mai sus afirma ca au avut neintelegeri cu parintii in ceea ce priveste activitatea pe internet si timpul petrecut in mediul online. La randul lor, parintii beneficiari ai programului Ora de Net considera ca cele mai mari provocari intampinate in folosirea internetului in familie sunt legate de timpul excesiv petrecut online, lipsa abilitatilor digitale si gestionarea activitatii pe retelele sociale.

In acest context, Organizatia Salvati Copiii, alaturi de NEPI Rockcastle, principalul grup de investitii si dezvoltare imobiliara, va organiza in perioada aprilie-septembrie, o serie de 5 webinarii si 5 workshop-uri gratuite in cele mai importante centre comerciale din portofoliul companiei: Promenada Mall, City Park Mall Constanta, Promenada Mall Sibiu, Shopping City Targu Mures si Ploiesti Shopping City.

Prin participarea la aceste conferinte, parintii vor avea oportunitatea de a-si face o imagine clara asupra metodelor prin care pot sa transforme tehnologia intr-un aspect firesc al vietii lor de familie. Participarea este gratuita, iar mai multe detalii pot fi regasite la: https://bit.ly/3dA2SiX

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre