UPC deschide usile laboratorului Tech School unde copiii si tinerii pot construi viitorul

/ / Modificat: 2012-06-21
UPC deschide usile laboratorului Tech School unde copiii si tinerii pot construi viitorul

Cea mai mare platforma de tutoriale pe teme din domeniul tehnologiei este acum deschisa celor mici

UPC Romania a lansat Tech School, cea mai mare platforma educationala dedicata copiilor pasionati de tehnologie, cu varste cuprinse intre 11 si 19 ani. Scopul proiectului Tech School este de a demonstra utilitatea tehnologiei si de a dezvolta pasiunea copiilor si tinerilor pentru stiintele exacte. Astfel, prin intermediul Tech School, ei vor putea propune idei de transformare a viitorului prin tehnologie si vor avea acces la o metoda alternativa de educatie.

Platforma Tech School se va axa pe trei categorii principale care vor fi esentiale pentru carierele viitorului apropiat: astronomie, robotica si programare. In paralel, scopul proiectului este de a oferi copiilor si tuturor vizitatorilor acces la informatii de interes din domeniul tehnologiei, suplimentar de cele 3 categorii principale.

Programul urmeaza doua directii de baza: crearea unei biblioteci de resurse atat online, cat si offline pentru ca vizitatorii sa beneficieze de cele mai noi informatii si tutoriale in domeniul ales, cunostinte pe baza carora copiii si tinerii vor putea participa in concursul de idei de proiecte sau isi vor putea dezvolta ideile inscrise. Primii trei finalisti ai concursului de idei Tech School vor beneficia de o oportunitate unica, anume aceea de a-si vedea visele implinite – cei trei vor avea ocazia sa isi implementeze proiectele cu sprijin din partea UPC Romania.

"Tech School transforma stiintele exacte in domenii atractive pentru copii si tineri. Proiectul este un hub de inovatie care va conecta cele mai proaspete si indraznete idei, cu solutii de implementare, pentru ca viitorul sa fie posibil azi. Prin Tech School, UPC isi propune sa ofere generatiilor actuale sansa de a-si urma imaginatia, de a-si vedea ideile transformate in realitate, sansa de a contura viitorul. Platforma pe care o lansam astazi este practic laboratorul in care copiii si tinerii construiesc viitorul, un loc unde inventivitatea se va intalni cu tehnologia" -  declara Severina Pascu, CEO UPC Romania.

Pentru fiecare dintre cele trei domenii: astronomie, robotica si programare, au fost selectati mentori romani importanti, care vor promova oportunitatile de cariera si ii vor inspira pe cei mici. Adrian Stoica - Advanced Robotics Research la NASA/JPL - in calitate de Advisor Tech School sau Aurora Simionescu - Einstein Research Fellowship din partea NASA in cadrul Universitatii Stanford - in calitate de Mentor Tech School sau sunt doi dintre "vizionarii" acestui proiect, care isi propun sa ofere elevilor atat cunostinte, cat si perspective si modele. Cele mai interesante stiri din cele trei domenii vor fi aduse tinerilor de catre Ioana Stoica, profesor de fizica si astronomie in cadrul Colegiului National Tudor Vianu, Victor Manz, profesor de informatica in cadrul Colegiului National Tudor Vianu si Alin Jderu, multiplu premiat in cadrul concursurilor internationale de robotica.

Partenerii Tech School sunt Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si Discovery Channel Romania. Totodata, proiectul este sustinut si de artistul hip-hop Guess Who,  care va promova pasiunea pentru tehnologie in randul copiilor si tinerilor.

Prin intermediul workshop-urilor online disponibile pe Tech School, copiii si tinerii isi vor dezvolta cunostintele si abilitatile necesare pentru a-si implementa proiectele propuse. Pe platforma online vor fi postate in permanenta materiale video, reportaje, interviuri si alte articole utile referitoare la tehnologie, pentru a oferi informatii noi elevilor inscrisi in proiect.

Aventura Tech School include si o componenta offline – tabara Tech School, la care toþi cei care inscriu proiecte pot aplica pentru sansa unica de a interactiona cu alti pasionati de tehnologie, dar si cu mentorii si trainerii Tech School.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre