Te invitam la Salonul de carte pentru copii

/ / Modificat: 2008-09-24
Te invitam la Salonul de carte pentru copii

 

In perioada 26-28 septembrie copiii sunt invitati la lectura. In parcul Tineretului, intrarea dinspre Liceul Gheorghe Sincai, se va organiza singurul eveniment de carte in aer liber din Romania, dedicat copiilor.

 
Bookfest, cel mai important targ de carte din Romania, are un pui – Bookfest Junior. Asociatia Editorilor din Romania organizeaza in premiera anul acesta Bookfest Junior, Salonul de Carte pentru Copii. Intrarea la eveniment este libera.

Peste 25 de edituri vor fi prezente in cadrul Salonului, cu titluri atractive din care cei mici isi pot alege cartea preferata.

Organizatorii au pregatit o multime de surprize micilor vizitatori ai Salonului de Carte. Eroii de poveste vin la Boofest Junior pentru a-i atrage pe copii sa citeasca. Personajele de poveste, spiridusii si zanele vor fi partenerii de joaca ai celor mici in spatiul amenajat special pentru ei.

Bookfest Junior are o puternica componenta educativa, transmitand parintilor un indemn la reintoarcerea catre adevaratele valori. "Vino cu cei mici la Bookfest Junior si cumpara-le o carte! Prezinta-le adevaratii eroi!"Acesta este indemnul adresat parintilor de catre organizatorii Bookfest Junior.

"Daca ne aducem bine aminte, cu totii am crescut cu povesti si ne-am identificat cu eroii lor. Feti-Frumosi, Ilene Cosanzene, zmei, printi si printese, copii cu puteri supranaturale sau, dimpotriva, doar isteti si cu nimic prin buzunare, ne-au starnit imaginatia cu aventurile lor. Intre timp am ajuns si noi parinti si constatam cu dezamagire ca valorile s-au amestecat. Bombardati mediatic pe toate canalele cu idoli de ocazie n-avem cum sa impiedicam accesul copiilor nostri la aceste surogate.

Luati pe sus de evenimente, nici n-am observat cum acestea au ajuns sa fie modele pentru copiii de astazi. Daca nu vrem sa traim cu asta, ar fi bine sa mai cumparam cate o carte pentru cei mici si sa readucem la viata adevaratii eroi"
, spune Cristian Juncu, director executiv AER.

Organizatorii spera, cu acesta ocazie, sa ii atraga pe micii vizitatori, dar si pe parintii acestora in minunata lume a cartilor unde eroii adevarati ii asteapta.

Bookfest si Bookfest Junior sunt proiecte initiate de membrii A.E.R. (Asociatia Editorilor din Romania), adresate publicului indragostit de carti. Asociatia Editorilor din Romania a fost fondata in 1991 si este principala asociatie profesionala a editorilor de carte din Romania, care reuneste editori din toate domeniile de interes cultural.

Bookfest Junior – pentru copii. Recomandat parintilor cu acordul copiilor.


Articole recomandate

Citeste si despre