Targ de handmade pentru copii

/ / Modificat: 2009-10-06
Targ de handmade pentru copii





 

Sa fii parinte inseamna sa tii pasul cu varstele si nevoile copilului tau, sa te adaptezi la situatii neprevazute si sa inveti mereu cate ceva nou. Legatura dintre parinti si copii este una foarte speciala, care cere multa atentie si timp din partea adultilor.  

De aceea ne-am gandit sa dedicam editia a treia a targului de handmade pentru copii, Kihi-Kiha&Co, relatiei dintre parinti si copii.

Sambata, 10 octombrie, la Carturestiul din strada Arthur Verona nr. 13-15, veti avea astfel ocazia sa va distrati si sa aflati lucruri noi despre copiii vostri participand impreuna cu ei la ateliere si workshop-uri pentru intreaga familie sau descoperind ce lucruri frumoase au mai creat artistii.

Targul va reuni si de data aceasta cei mai priceputi artizani si creatori de moda care v-au pregatit hainute realizate manual, jocuri inedite, accesorii unicat, decoratiuni vesele pentru camera copiilor, prajituri de casa gustoase.

Prezentare de moda pentru copii

Prima surpriza a acestei editii este prezentarea colectiei pentru copii toamna - iarna, semnata de creatoarele de la Kihi-Kiha, Laura Eftode si Madalina Zavoianu. Imediat dupa aceasta va urma piesa de teatru "Hansel si Gretel", interpretata de actorii Teatrului Libelula. Si apoi o binemeritata pauza dulce cu vata de zahar oferita de Specialbebe.

La aceasta editie ni s-a alaturat si echipa de la GoodFood si GoodHomes care va tine doua workshop-uri legate de lucrurile la care se pricep ei cel mai bine - gatitul si designul interior. Cu ceva imaginatie, bucataria va deveni un spatiu de joaca unde veti invata, alaturi de cei mici, sa faceti pesti exotici din varza chinezeasca, arici din cartofi cu ochi de fasole, pui de foca din kiwi cu trufe de masline, oi din conopida si pinguini regali din vinete de gradina.

Tot in bucatarie ne invita si cei de la Centrul de Studii Romano-Japoneze ca sa facem prajituri in forma de luna, asa cum se obisnuieste in Japonia cu ocazia unei sarbatori foarte populare. Iar daca nu sunteti prea priceputi la tocatul legumelor puteti merge la atelierul de design interior unde veti decora impreuna cu toata familia camera copiilor.

Atelierele de creatie nu se opresc aici: Interesart, Kinder Room si Alexandrina Popescu va vor provoca si ei imaginatia si spiritul ludic la cursurile de colaj, bricolaj si demonstratii de patchwork.

Pentru a va inscrie la workshop-uri si a afla programul complet al targului va rugam sa accesati site-ul www.kihi-kiha-and-co.ro.

Ilustratie de carte pentru copii, expozitie

Intre 4-15 octombrie 2009, la Ceainaria Carturesti, aveti sansa sa popositi in "Locurile unde nu  mai ajungem niciodata cand suntem mari".

Expozitia de ilustratie de carte pentru copii are ca subiect o tema preferata in literatura pentru copii din toate tarile si din toate timpurile: Calatoria –in locuri indepartate, exotice (Polul Nord, Asia, Africa), in spatiul cosmic, in spatii imaginare (Taramul celalalt, Tara piticilor).

Vernisajul expozitiei va avea loc joi 8 octombrie, ora 17.00. In cadrul expozitiei veti putea consulta si cartile autorilor si ilustratorilor romani din care sunt extrase lucrarile prezentate - "Printul in palatul de sticla", "Ziua in care a fugit somnul", "Legenda Sfantului Valentin".

Ateliere pentru copii

Pe 17, 24 si 31 octombrie, de la ora 11:00 la Carturesti va avea loc o serie de 3 ateliere pe tema eroilor si supereroilor, prin care copiii isi vor descoperi si valorifica abilitatile, cunostintele si curiozitatea.

Exploram prin mima, jocuri de rol, discutii, chestionare si proiecte de arta cautand raspunsul la intrebari pe care ni le-am pus cu totii:Care este cel mai tare supererou? Cum ar arata un supererou inventat de noi? Cum ne alegem supereroul preferat, dincolo de costumul cu pelerina si puterile lui iesite din comun?

Tariful este de 70 de lei (pentru toate cele 3 ateliere). Fiecare atelier dureaza 2 ore si se adreseaza copiilor intre 8 si 12 ani.

Inscrierile se fac la adresa info@carturesti.ro.

7 octombrie 2009


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre