Suntem responsabili de comportamentul copiilor nostri? Training pentru parinti

/ / Modificat: 2009-10-08
Suntem responsabili de comportamentul copiilor nostri? Training pentru parinti





 

"Comunicarea dintre adult si copil este una din cele mai dificile si una dintre cele mai incarcate de neintelegeri, violente ascunse, suferinte neexprimate si aceasta deoarece 'noi toti suntem niste ex-copii' in materie de comunicare; imaturitatea si infirmitatea noastra sunt stravechi, tenace, dureroase si, intotdeauna, copiii de langa noi le reactiveaza." (Jacques Salomé, Albin Michel)

Centrul de Dezvoltare Personala Amaneser, in colaborare cu centrul Ardes din Franta, organizeaza in perioada 23 – 25 octombrie, in intervalul orar 9.00 – 18.00, training-ul pentru parinti bazat pe metoda de comunicare relationala Espere: "Suntem responsabili de comportamentul copiilor nostri?".

Cei care vor sa afle cum sa comunice cu bebelusul prin alte limbaje decat cuvantul, cum sa intretina o relatie mai buna cu propriul copil fara certuri, tipete si pedepse cand vine vorba de culcare, teme sau mancare, cum sa isi creasca cat mai bine copilul daca sunt parinti singuri, cum sa ii arate copilului cine este mama lui atunci cand sunt ajutati in cresterea lui de mama si/sau de soacra, cum sa-l duca pe cel mic la gradinita fara lacrimi, cum sa faca sa aiba copii ascultatori, vor putea, pe parcursul celor 3 zile, sa descopere cai prin care sa se pozitioneze mai bine fata de copii si adolescenti si sa intretina cu ei relatii vii si armonioase.

Totodata, doritorii vor putea sa descopere practic si interactiv mai multe aspecte nevazute ale propriilor situatii ale relatiei adult-copil cu care se confrunta.

Programul de training desfasurat in perioada 23 – 25 octombrie va fi sustinut de Aleth Naquet, fondatoarea centrului Ardes din Paris, institutie abilitata de Institutul Espere sa deruleze programele de training si de formare in Metoda Espere.

Aleth Naquet este psiholog clinic, avand un DESS in psihologie clinica si psihopatologie la Universitatea din Paris. A fost formata personal de catre Jacques Salomé. Initial, Aleth a integrat comunicarea relationala in practica sa psihoterapeutica. Din 1996, este formator si moderator in relatii interumane.

Aleth s-a afirmat ca formator in metoda Espere in cadrul centrului Ardes. In prezent este trainer si consultant pentru institutii si firme, in domeniul comunicarii si al relatiilor interpersonale prin Metoda Espere, iar pana in luna mai 2009 a fost presedintele Institutului Espere, garantul metodei.

Metoda Espere (Energie Specifica pentru o Ecologie Relationala Esentiala) este o pedagogie a comunicarii elaborata de psihosociologul francez Jacques Salomé. Metoda este utilizata de peste 30 de ani ca un instrument practic de comunicare si relationare interpersonala.

Prin aceasta metoda oricine poate invata sa comunice intr-un mod armonios, simplu, firesc si, totodata, sa aplaneze conflictele si sa traiasca mai fericit impreuna cu ceilalti. Doua dintre instrumentele specifice numai acestei metode sunt simbolizarea – privita dintr-un alt unghi decat de obicei – si regulile de igiena relationala.

8 octombrie 2009

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre