SONNENTOR aniverseaza 15 ani in Romania printr-o investitie de peste 500.000 euro

/ / Modificat: 2021-07-01
SONNENTOR aniverseaza  15 ani in Romania printr-o investitie de peste 500.000 euro

SONNENTOR aniverseaza anul acesta 15 ani pe piata din Romania. In anul 2006, Johannes Gutmann, fondatorul SONNENTOR, a decis impreuna cu Thomas Weinraub sa aduca povestea de succes SONNENTOR pe piata din Romania. Cu vanzari de peste 4,5 milioane de lei in ultimul an, ceea ce se traduce intr-o crestere de peste 10%, si peste 400.000 de produse vandute, SONNENTOR Romania este intr-o continua crestere, o crestere sanatoasa, sustenabila si stabila.

Sonnentor

Am inceput singur cu o investitie de 10.000 Euro, iar in prezent, cand aniversam 15 ani pe piata din Romania, suntem in pragul cifrei de afaceri de 1 milion de euro. Si nu ne-am schimbat ideologia, ramanem aceiasi: nu credem in monoculturi si supraproductii si nici nu colaboram cu multinationale de retail. Dorim sa reprezentam fermierii nostri, pentru ca SONNNETOR inseamna Poarta Soarelui. Noi suntem poarta fermierului catre lume. Fermierul lucreaza cu har pamantul, exclusiv in sistem de Agricultura Ecologica, iar noi preluam si promovam aceste bogatii ale naturii, aceste adevarate comori bio. Acum, la ceas aniversar, e timpul sa implementam si sa extindem ideologia noastra. Am decis ca a sosit acel moment in care Romania trebuie sa cunoasca toata povestea SONNENTOR, de la pamant la ceasca de ceai si la acel varf de cutit care presara mirodeniile noastre. Investim in Romania, investim Verde! Construim o hala de productie, ambalare in prima faza, cu perspectiva de a obtine produse finite prin acelasi procedeu transparent implementat si in Austria de peste 32 de ani, si in Cehia de peste 25 de ani. Reinvestim mult peste ceea ce am realizat pana acum ca si profit, adica mai bine de dublul sumei obtinute in toti acesti ani, fara a scoate dividende.“ declara Thomas Weinraub, Managing Director SONNENTOR Romania.

Sonnentor

Potrivit ideologiei SONNENTOR, natura detine cele mai bune retete pentru o viata lunga si frumoasa, compania promovand agricultura ecologica drept singura solutie viabila intr-o lume dominata de monoculturi si supraproductie. Cu peste 400 de sortimente de produse: ceai, condimente, cafea, dulciuri, supe, siropuri si gemuri (fara adaos de zahar), miere Manuka, etc. SONNENTOR reprezinta o sursa de incredere si inspiratie, sustinand procesarea materiei prime chiar la ferme, permitand micilor fermieri sa supravietuiasca, sa utilizeze experienta si traditia cultivarii, oferind, astfel, calitatea si garantia produselor. Valoarea adaugata trebuie impartita echitabil, de la fermier pana la consumator.

Pentru SONNENTOR, Romania reprezinta Gradina BIO a Europei, acesta fiind motivul pentru care se va investi peste jumatate de milion de euro intr-o facilitate proprie de productie in zona Reghin, jud. Mures. Investitia va reprezenta mult peste dublul profitului obtinut de SONNENTOR in cei 15 ani de activitate in Romania.

Echipa SONNENTOR vizeaza o linie de productie locala, obtinand produse autentice care vor purta sigla ”Produs in Romania”. Crezul SONNENTOR ramane neclintit: ”Investim Verde! ”

Cladirea va fi din materiale de constructii prietenoase cu mediul inconjurator, se va folosi energie regenerabila, cu emisii de carbon reduse etc., urmand ca noua locatie sa fie introdusa in circuitul turistic ca punct de atractie, unde vizitatorii vor putea descoperi ”vraja” Agriculturii Ecologice, BIO, de la cultivarea plantelor, prin procesul manual de ambalare, si pana la ceasca de ceai.

Cu aceasta ocazie, 15 ani de bucurie in Romania si aniversarea de 20 de ani de colaborare cu fermierul nostru, Dl Ing. Szakacs Csaba, din Reghin, SONNENTOR lanseaza doua produse autentice, cu ingrediente din inima Transilvaniei: Ceai Boboci de Trandafir si Ceai Macese, la un pret special.

Sonnentor

Tin sa multumesc familiei de fermieri SONNENTOR, colegilor mei, tuturor celor care ma cunosc, parteneri si colaboratori, clientilor nostri fideli, fanilor nostri. Suntem aici si vrem sa dovedim ca se poate sa avem afaceri verzi, sustenabile si echitabile chiar si aici, in inima Transilvaniei. Bogatiile de pe aceste meleaguri si oamenii harnici din aceasta zona au un potential enorm. Noi stim, multi stiu, trebuie doar sa culegem cu atentie si cu grija roadele. Soarele e sus si straluceste pentru toti!”, adauga Thomas Weinraub.

INFO COMPANIE

SONNENTOR a fost fondat in 1988 de catre tanarul intreprinzator Johannes Gutmann, care, la 23 de ani, a avut o idee neobişnuita: a dorit sa vanda la nivel local, naţional şi internaţional produsele provenite de la fermierii Ecologici din zona Waldviertel, unde s-a nascut şi a crescut. SONNENTOR ar, astazi, filiale atat in tara de origine, cat si in Cehia (Cejkovice) din 1992, si Romania, la Reghin, din 2006.

Totul a inceput in urma cu 20 de ani, cand fermierul nostru, Dl. Ing. Szakacs Csaba a ajuns in Austria, la SONNENTOR, cu un Matiz si cateva mostre de plante cultivate in sistem ecologic. Hannes, partenerul meu si patronul SONNENTOR, a ramas uimit de calitatea plantelor si i-a propus sa aduca tot ce produce. si a ajuns sa livreze 10 camionete in primul an! De atunci, SONNENTOR a cautat oportunitatea de a consolida relationarea directa cu fermierul. Prin intermediul sotiei mele, care lucra la fermier, am ajuns, in 2006, sa ne cunoastem. Mi s-a deschis, astfel, o usa catre o alta lume, catre o alta ideologie despre comert si economie, comertul binelui comun, ce parea pentru multi o utopie. Multi erau sceptici la inceput: prietenii, familia, chiar multi dintre directorii de departamente din cadrul firmei “mama. Sa nu uitam ca nu eram inca in UE la acea vreme. Dar am reusit sa dovedim, in timp, ca se poate si in Romania. Ca se poate si ALTFEL!” – Thomas Weinraub

Peste 90% din productia SONNENTOR este destinata exportului, ceaiurile, condimentele, delicatesele si cafelele SONNENTOR fiind disponibile in peste 55 de tari. Cele mai mari piete de desfacere sunt Germania, Austria, Elvetia, Cehia si alte tari membre UE, dar si tari precum Japonia, Canada, Indonezia, Korea, Taiwan, Hong Kong, Malaezia, China, Australia si Noua Zeelanda.

Pentru informatii suplimentare:

Thomas Weinraub

Managing Director SONNENTOR Romania

E-mail: office@sonnentor.ro

0741.065.666

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre