Saptamana voluntariatului Kraft, dedicata copiilor din centrele de plasament

/ / Modificat: 2011-11-11
Saptamana voluntariatului Kraft, dedicata copiilor din centrele de plasament

Un zambet... o "donatie" la indemana oricui!

Un numar record de angajati Kraft Foods s-au implicat, la nivel global, in activitati de voluntariat in saptamana "Delicious Difference Week", care a fost in 2011 cel mai mare eveniment comunitar din istoria companiei. In aceasta saptamana, angajatii Kraft Foods au celebrat angajamentul companiei pentru voluntariat, eforturile continue de combatere a foametei si promovarea unui stil de viata sanatos.

 voluntari_kraft_copii

Pentru cel de-al treilea an consecutiv, angajatii Kraft Foods Romania au intins o mana de ajutor copiilor mai putin norocosi. 50 de voluntari au petrecut peste 150 de ore alaturi de 260 de copii din centrele de plasament din Voluntari, Onesti si Buzau.

"Ceea ce am oferit noi in aceasta saptamana este putin, cateva picaturi intr-un ocean, dar sunt picaturile noastre, in oceanul nostru. Si, cu timpul, cei foarte tineri, care sunt implicati in aceste actiuni, vor capata o obisnuinta in acest sens si, astfel, vom construi impreuna o cultura a voluntariatului asa cum exista in alte tari. Semnele sunt promitatoare, dar mai sunt atatea de facut", a declarat Cecilia, unul dintre voluntarii din Kraft Foods Romania.

Echipa de vanzari s-a intors si anul acesta la Centrul Rezidential "Alexandra" din Onesti, judetul Bacau, pentru a le face ziua mai frumoasa copiilor de diferite varste afectati de dizabilitati, mai mult sau mai putin severe. Voluntarii Kraft Foods Romania au vizitat si copii de la Centrul de Plasament nr.9 si de la Centrul de Plasament in Regim de Urgenta din Buzau.

"Imi aduc aminte de Geta, tinand in brate o fetita care nu voia nici sa se joace cu mingea, nici sa alerge, ci doar sa fie tinuta in brate; de Alin pe care una din fetite il indragise atat de mult incat de cate ori facea un pas in spate, ea venea si-l tragea de mana sa vina inapoi in grup; de Mircea, Sebastian si Cosmin care erau lac de apa de cat se jucasera de-a "alergatul dupa copii"; de Maria, Dana si Andreea care jucau volei si se imbratisau cu copiii; de Gerry care explica unuia din copii cum scrie el mailuri si pareau ca se inteleg bine desi vorbeau limbi diferite". Acestea sunt doar cateva dintre impresiile unui voluntar dupa vizita la centrul de plasament din Voluntari.

loc_joaca_kraft

Noul loc de joaca, construit de Fundatia SERA in cadrul unui proiect finantat de Kraft Foods Romania, a adus mare bucurie atat copiilor din Voluntari care l-au primit, cat si celor ce l-au daruit din tot sufletul. El este dovada vie ca implicandu-te puternic, obtii realizari pe masura.

La nivel global, Delicious Difference Week 2011 a insumat peste 800 de evenimente, 25.000 de voluntari din 75 de tari au livrat mancare celor care sufera de foame, au plantat gradini comunitare, au educat tineri cu privire la sanatate si nutritie, au sprijinit eforturile umanitare in zonele afectate de dezastre naturale si au furnizat ajutor persoanelor in varsta, persoanelor cu dizabilitati si familiilor cu venituri reduse.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre