Salveaza copiii care mor asteptand! Trimite un SMS la 858 si doneaza 2 euro

/ / Modificat: 2011-08-17
Salveaza copiii care mor asteptand! Trimite un SMS la 858 si doneaza 2 euro

salveaza_vietiAsociatia Salveaza Vieti demareaza cea de-a doua etapa a campaniei "Nu ma ignora" dedicata strangerii de fonduri pentru infiintarea primului Centru de Excelenta in diagnoza si tratamentul cancerului lifatic din Romania, la Clinica de Oncopediatrie Louis Turcanu din Timisoara.

In perioada 15 ianuarie – 31 martie 2011, oricine poate dona 2 euro printr-un simplu SMS la 858. Numarul este valabil in retelele de telefonie mobila Vodafone, Orange si Cosmote si nu se percepe TVA.

In prima parte a campaniei, desfasurata in luna decembrie 2010, 300 de firme s-au implicat redirectionand 20% din impozitul pe profit. Actiunea lor si donatiile altor 80 de persoane fizice au ajutat la strangerea a 400.000 euro. Campania isi propune sa adune suma de 1 milion de euro.

Banii vor fi folositi pentru crearea laboratorului performant de diagnoza, pentru consumabile necesare timp de 1 an si pentru 2 camere sterile. Acestea vor ajuta la cresterea ratei de vindecare a bolnavilor de leucemie si alte tipuri de cancer limfatic, la scaderea erorilor de diagnosticare si tratament si la reducerea bugetelor de tratament in strainatate pentru aceste tipuri de boli.

salveaza_vietiAsociatia Salveaza Vieti isi doreste ca noile camere sterile sa fie pe baza de flux laminar, asa cum sunt si in Europa. In Romania, la ora actuala, camerele sterile existente sunt pe baza de freon.

Sumei stranse in prima etapa a campaniei i se adauga donatia Fundatiei Vodafone de 350.000 euro, ajungandu-se la un total de 750.000 euro stransi pana in acest moment.

Impreuna putem creste sansele la viata ale copiilor bolnavi de cancer

In Romania se numara peste 5000 de bolnavi de cancer limfatic, iar 50% dintre copiii afectati de cancerul limfatic mor. In Europa, 80% dintre ei traiesc.

Aceasta diferenta se traduce prin lipsa sau precaritatea mijloacelor de diagnosticare in profunzime a tipurilor de cancer, investigatii esentiale pentru stabilirea tratamentului potrivit. In plus, este vitala existenta camerelor sterile in care pacientii trebuie izolati in timpul tratamentului chimioterapeutic, cand imunitatea lor scade dramatic. Existenta unei astfel de incaperi inseamna, in medie, 30 de copii salvati in fiecare an.

"Copiii de la Clinica de Oncopediatrie asteapta in continuare ajutorul nostru. (...) Se spune ca ne nastem cu sanse egale, dar sansele copiilor bolnavi de cancer din Romania sunt mult reduse fata de cele ale celor din lumea civilizata. Incercam sa facem auzita vocea acestor copii, pentru ca o donatie de 2 euro poate creste speranta la viata. Acesti copii lupta din greu cu boala lor, sunt mici, sunt puternici, dar au nevoie de sprijin. Renuntati astazi la unul din micile capricii cotidiene in favoarea lor si donati 2 euro prin SMS la 858", spune Carmen Uscatu, Presedinte Salveaza Vieti.

"Pentru ca subiectul este unul extrem de actual si extrem de dureros, respectiv faptul ca acesti copii care sufera de cancer nu au toate facilitatile si aparatura medicala necesare, am ales sa dramatizam mesajul – Cat trebuie sa reziste un copil pentru a fi salvat? - intr-un mod care sa impresioneze si sa impulsioneze. Scopul nostru a fost ca toti cei care vad spotul sa scoata telefonul din buzunar si sa doneze chiar in momentul vizionarii", declara Eugen Suman, Graffiti BBDO.

La nivelul actual al clinicii de la Timisoara, aici se pot trata anual 350 de copii. In urma campaniei, acest numar poate creste, mai multi copii avand sansa la viata.

Diagnosticul unui cancer limfatic se ridica la o suma ce poate varia intre 200 si 1000 de euro, in timp ce un transplant de celule stem de la un donator neinrudit, care nu poate fi facut decat in strainatate, ajunge la 100.000 – 150.000 euro. In tara noastra se poate efectua transplantul de celule stem doar de la donatori inruditi.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre