Peste 2.000 de elevi au luptat pentru titlul de campion Cupa 1

/ / Modificat: 2013-12-09
Peste 2.000 de elevi au luptat pentru titlul de campion Cupa 1

Cea de–a XII-a editie a competitiilor sportive Cupa 1 organizate de Primaria Sectorului 1 si Sport pentru Viata se apropie de final. Peste 2.000 de elevi din 48 de scoli din Sectorul 1 si-au disputat, timp de o luna, titlul de campion Cupa 1 la baschet, fotbal, volei, handbal, atletism. Jocurile s-au desfasurat pe principiul Champions League (grupe, sferturi, semifinale, finale).

Premierea campionilor va avea loc pe data de 10 decembrie, in cadrul unui show de exceptie, care va gazdui multe surprize si momente speciale. Va fi un spectacol plin de energie, bucurie si o explozie a celor mai frumoase poze din ultimele editii.

La editia din acest an, sportul rege a fost atletismul, la care s-au inscris 513 elevi, atat baieti cat si fete, insa nici celelalte competitii nu au fost mai prejos, pentru ca a atras fiecare un numar considerabil de participanti.

Cupa 1 a devenit o adevarata traditie, care porneste din importanta sportului si a spiritului competitiv. In plus, cultiva pasiunea pentru un stil de viata sanatos, fiind un start bun pentru tinerii care doresc sa faca sport de performanta.

In 2013, Cupa 1 a continuat sa evidentieze importanta sportului in viata elevilor. In plus, Cupa 1 a promovat viata sanatoasa printr-o alimentatie corecta si tehnici de ingrijire special destinate celor care practica sport. Astfel, aproximativ 600 de elevi au participat in mod activ la cursuri de nutritie si ingrijire.

Timp de trei zile, specialistii Avon au sustinut, in scoli si licee diferite, workshop-uri de ingrijire personala, in care elevii si liceenii au aflat sfaturi practice despre igiena si ingrijirea unui campion. Tehnicianul nutritionist Raluca Georgescu le-a vorbit elevilor despre nutritia echilibrata si le-a dezvaluit secrete din dietele marilor performeri. 

Sportivii de performanta au fost de asemenea alaturi de elevi, sustinandu-i in competitii si oferindu-le informatii pretioase din propria experienta.  

Gabi Szabo le-a povestit elevilor despre importanta alimentatiei sanatoase in viata unui sportiv adevarat si le-a impartasit secretele unei cariere sportive de succes.

Jucatorul profesionist de baschet Virgil Carutasu a fost alaturi de viitorii campioni ai Cupei 1 la baschet si a urmarit cu atentie meciurile si spectacolul oferit de liceele concurente.

Pentru a cunoaste parerea despre sport a celor implicati in competitii, dar si pentru a afla si alte modalitati de imbunatatire a performantelor, proiectul Cupa 1 a inclus si o componenta speciala, de cercetare. Profesorii antrenori si elevii au fost invitati sa raspunda unui chestionar complex, ale caror rezultate vor face obiectul unui studiu calitativ si cantitativ ce va fi facut public. 

In plus, competitiile din Cupa 1 au continuat si pe retelele sociale. Pe Facebook, elevii au fost invitati sa posteze fotografii cu ei din cadrul meciurilor pentru a putea castiga premii speciale: o cana creta To Go si un iMusic Wireless Hat.

Totodata, a fost lansat si un concurs de Miss Cupa 1 – 2013. Cele mai frumoase eleve si liceene participante la Cupa 1 care dovedesc ca au si o personalitate puternica sunt premiate si pot ajunge pe marile podiumuri. Pentru castigatoare, Primaria Sectorului 1 a pregatit o ceremonie de acordare a marelui titlu, alaturi de o multime de premii surprinzatoare.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre