Oltenita in miscare!

/ / Modificat: 2017-04-10
Oltenita in miscare!

In aceste zile Fundatia PRAIS a lansat o noua initiativa - „Oltenita in miscare!”, un proiect educational extracurricular adresat elevilor din clasele pregatitoare si I – IV din orasul cu acelasi nume. Obiectivul principal al acestui proiect este promovarea activitatilor fizice in randul elevilor din Oltenita, prin alergare usoara timp de 10 minute zilnic.

In parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Calarasi, echipa Fundatiei PRAIS isi propune ca, alaturi de cadrele didactice, sa informeze familiile elevilor cu privire la beneficiile activitatilor fizice zilnice si a sportului, care pot conduce la prevenirea obezitatii, la imbunatatirea concentrarii la cursuri si la o stare de bine generala a copiilor.

fundatia-prais

„Oltenita in miscare!” isi propune sa construiasca o comunitate activa de peste 1.000 de elevi printr-o premiera: angrenarea elevilor, zilnic sau de mai multe ori pe saptamana, in cate 10 minute de alergare usoara, care nu necesita echipament sportiv. Activitatile se vor desfasura oricand in scoala, in afara orelor de educatie fizica. Ele se pot organiza in curtea scolii, pe terenul de sport, sau in sala de sport iarna, in prezenta invatatorului sau a profesorului de educatie fizica. Vor fi integrati si copiii care nu pot alerga din motive medicale. Acestia vor fi invitati sa mearga 10 minute alaturi de colegii lor pe acelasi parcurs, facand astfel si ei miscare.

“Totul a pornit de la dorinta noastra de a dezvolta un proiect care sa contribuie la promovarea stilului de viata echilibrat al copiilor din orasul in care suntem prezenti ca si companie de peste 12 ani. Colegii nostri au 60 de copii care invata in scolile din Oltenita, asadar au salutat cu entuziasm initiativa”, a declarat Sabin Martoiu, Director General Panovia.

Concursul intre scoli se va derula pe pagina de Facebook: facebook.com/Oltenitainmiscare. Prima editie se va incheia cu un cros in cadrul carora vor fi invitati sa participe toti elevii din ciclul primar. Anual, in luna iunie, cele mai active scoli, clase si cadre didactice vor fi premiate de catre Fundatia PRAIS, alaturi de Partenerul Fondator al proiectului, compania Panovia.

„In cele 10 minute de alergare usoara zilnica la scoala regasim bucuria miscarii, dar si mandria de a aduce puncte in competitia celei mai active scoli. Ele pot dezvolta un nou obicei, care poate deveni un mod de viata. 10 minute de relaxare, ca apoi sa fii mai atent la ore. Mai mult decat oricand copiii au nevoie de miscare, pentru o dezvoltare fizica si psihica armonioasa!”, a declarat Silvia Bucur, Presedinte Fundatia PRAIS.

oltenita-in-miscare

Pe plan international, Fundatia PRAIS este membru activ si un model de buna practica al Epode International Network – EIN, cea mai mare retea globala de prevenire a obezitatii si promovare a stilului de viata sanatos, care reuneste 43 de programe cu metodologii similare din 30 de tari.

Dezvoltarea proiectului „Oltenita in miscare! este posibila datorita sprijinului acordat Fundatiei PRAIS de catre compania Panovia.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre