Medaliile Succesului - Scoala de vis

/ / Modificat: 2013-11-21
Medaliile Succesului - Scoala de vis

Dupa  ce primul volum din seria Medaliile succesului (Cele 7 medalii ale succesului. Povestiri pentru parinti si copii) a fost atat de bine primit de catre public (parintii, copiii si cadrele didactice au apreciat povestirile despre rabdare, perseverenta, cooperare, empatie, curajul de a vorbi in public, creativitate si curiozitate – acestea devenind si animatii educationale pentru Android si iOS), autorii Georgeta si Ovidiu Panisoara, profesori la facultatea de Psihologie si stiintele Educatiei, Universitatea din Bucuresti va propun acum sa castigati alaturi de Dia si Nick (personajele cartii) alte sapte medalii.

Cei doi copii au in fata lor o mare provocare: trebuie sa construiasca scoala de vis: o scoala in care orice copil ar vrea sa invete. Ei sunt ajutati de doua noi procese psihice: Gandirea (robotelul Gandy) si Imaginatia (zana Imago), care au primit o misiune speciala in acest sens de la piticul Memo (Memoria).

Formatul cartii respecta logica din primul volum: fiecare povestire se incheie cu un set de reguli, astfel copilul invata sa isi dezvolte respectiva trasatura si cu o poezie (copiii retin mai usor daca textul are o anumita muzicalitate interna).

Este prezenta si rubrica intitulata Coltul parintilor/cadrelor didactice unde gasiti sugestii privind exercitiile pe care le puteti face cu copilul pentru a va asigura ca el isi dezvolta asa cum trebuie fiecare trasatura. Va invitam asadar sa cititi alaturi de copilul dumneavoastra Medaliile succesului (2) scoala de vis (publicat recent la Editura Polirom) pentru a dezvolta urmatoarele trasaturi:

(1) Autocunoasterea (Cunoaste-te pe tine insuti); (2) Autonomia (Independenta); (3) Leadership-ul; (4) increderea in sine; (5) Corectitudinea; (6) Responsabilitatea si (7) Medalia invingatorilor – Gandeste maret!

Lansarea volumului Medaliile succesului 2 – scoala de vis o sa aiba loc in cadrul Targului de carte Gaudeamus: sambata, 23 noiembrie, ORA 14. Alaturi de jurnalistul Val Valcu, autorii (Georgeta si Ovidiu Panisoara – profesori la facultatea de Psihologie si stiintele Educatiei) va asteapta pentru a discuta despre parenting, despre provocarile prin care trece un parinte de succes in zilele noastre (increderea in sine, autonomia, puterea de a invinge etc.) si despre solutii de succes in educarea copiilor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre