Litera la targul de carte Gaudeamus 2011

/ / Modificat: 2011-11-28
Litera la targul de carte Gaudeamus 2011

In perioada 23-27 noiembrie Litera si-a intampinat cititorii la standul sau din Pavilion Central, Romexpo, cu numeroase surprize, titluri noi si evenimente interesante.   

Cu o oferta bogata, cu numeroase titluri noi si reduceri pentru toate buzunarele (intre 15% si 50%), Litera a fost, si de aceasta data, foarte aproape de cititorii sai. Printre cele mai bine vandute titluri mentionam “Biblica - Atlasul Bibliei”, cu peste 150 exemplare vandute. Fiind o carte extrem de interesanta si cu un continut foarte cuprinzator, Biblica s-a recomandat de la sine catre vizitatorii targului, fiind cel mai complex atlas al Pamanturilor Sfinte editat pana in prezent.

„O zi” de David Nicholls a numarat peste 300 de exemplare vandute, semn ca beletristica este in continuare la mare cautare. Alte titluri din colectia de literatura Premium achizitionate de cititori au fost „Clopotele” de Richard Harvell si „Vieti secrete” de Tatiana de Rosnay. In asteptarea sarbatorilor de iarna, romanii au achizitionat si „Mos Craciun pribeag soseste”, o culegere de poezii, colinde si povestiri specifice romanesti, extrem de frumos ilustrata. 

Foarte cautate au fost si cartile din colectia Thriller, in frunte cu „Regatul” de Clive Cussler, dar si colectia Bestseller international, colectia Ghiduri turistice Top Zece in frunte cu „Top 10 Bucuresti”.

Dintre cartile practice mentionam „Meniul perfect” de Gordon Ramsay, dintre atlase si enciclopedii mentionam” 1000 evenimente care au modelat lumea”, iar dintre cartile pentru adolescenti mentionam „O zi din sapte” de Lauren Oliver si „Legaminte” de Ally Condie.

Incepand cu 25 noiembrie, Litera si-a intampinat vizitatorii si cu numeroase evenimente, si anume lansarile cartilor „Top 10 Bucuresti”, „Biblica”, „Clopotele” de Richard Harvell, „Zece zile sub val” de Daniela Zeca-Buzura, „Pasiune” de Lauren Kate, „Aventurile spiridusului Valentin”, „Circul Bambini” si „Mos Craciun pribeag soseste”. Printre invitatii care ne-au fost alaturi ii mentionam pe Adrian Cioroianu, Bedros Horasangian, Oana Sirbu, Daniela Nane, Mariuca Mihailescu, Maia Morgenstern, Elisabeta Lasconi, Daniela Zeca-Buzura, Luca Niculescu, Claudiu Istodor, Monica Davidescu, corul de copii Bravissimo, trupa de circ Budurusi, trupa de teatru coordonata de Daniela Nane, si numerosi multi alti prieteni ai cartilor. 

Cea de a-XVIII-a editie a Targului de carte Gaudeamus a fost, asa cum ne-am obisnuit pana in prezent, un adevarat prilej de a ne reintalni cu cititorii nostri si de a retrezi interesul pentru carti frumoase si interesante tuturor celor care au trecut pragul Romexpo si in acest an.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre