Internet mai sigur pentru copii. Ziua Sigurantei pe Internet

/ / Modificat: 2009-02-12
Internet mai sigur pentru copii. Ziua Sigurantei pe Internet





 

Pe data de 10 februarie s-a sarbatorit la nivel european Ziua Sigurantei pe Internet, un eveniment annual organizat sub egina Insafe (European Internet Safety Network).

Cu aceasta ocazie, au avut loc sute de evenimente nationale si locare, in peste 50 de tari, constand in diverse concursuri si actiuni de constientizare privind navigarea pe Internet in sigurata.

In Romania, Ziua Sigurantei pe Internet a fost marcata prin lansarea oficiala a programului national Sigur.Info, sub sloganul "Internet mai sigur pentru copii".

Evenimentul a gazduit si ceremonia de premiere a castigatorilor concursului national "Familia mea Internauta", precum si a echipei castigatoare a concursului european "Navigheaza pe Internet – gandeste-te la Intimitatea ta".

Obiectivul general al programului Sigur.Info – Safer Internet plus este promovarea sigurantei copiilor pe Internet, prin organizarea de activitati de constientizare si informare asupra pericolelor din mediul virtual.

Programul isi propune sa ofere profesorilor, parintilor si copiilor cunostinte si instrumente pentru protectia in acest nou mediu tehnologic.

Programul Sigur.Info este dezvoltat de Consortiul format din Organizatia Salvati Copiii Romania, Positive Media si Focus – Centrul Roman pentru Copii Disparuti si Exploatati Sexual, in cadrul programului European Safer Internet plus.

Dezbaterile cu copiii, parintii si profesorii in cateva scoli din Bucuresti, Iasi si Timisoara arata cat de vulnerabili sunt in fata riscurilor, in special copiii intre 6 si 13 ani.

La nivel european, un copil din 11 accepta sa se intalneasca cu necunoscuti cu care a comunicat doar pe Internet.

Pentru a face cunoscute pericolele prezente pe Internet a fost infiintata la nivel european organizatia Insafe.

Aceasta este o retea europeana de noduri nationale care coordoneaza activitatile de constientizare a securitatii pe Internet in Europa.

In Romania, programul Safer Internet Plus este aplicat prin intermediu proiectului Sigur.Info.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre