Hand Held, povestea unui fotograf american in Romania

/ / Modificat: 2010-12-06
Hand Held, povestea unui fotograf american in Romania

Sambata, 4 decembrie 2010, in sala Auditorium a Muzeului National de Arta al Romaniei, Fundatia Inocenti – Romanian Children's Relief a pus in scena filmul Hand Held pentru prima data in Europa. Filmul prezinta povestea infiintarii organizatiei si a succesului pe care l-a obtinut in cei 20 de ani de activitate.

Premiera filmului a fost de fapt un eveniment caritabil – sumele stranse din vanzarea biletelor fiind donate Fundatiei Inocenti.

Donatiile vor sustine proiectele Fundatiei Inocenti prin care se ofera suport copiilor cu dizabilitati, spitalizati, institutionalizati sau care provin din familii nevoiase. Preventia abandonului maternal si scolar, alaturi de integrarea beneficiarilor marginalizati in societate sunt cele 2 directii importante in care actioneaza membrii Fundatiei Inocenti.

Hand Held este noul film documentar produs si regizat de celebrul Don Hahn – 160 mii de orfani si un fotograf – povestea incredibila a modului in care fotograful Michael Carroll a schimbat viata copiilor orfani din Romania si copiii au schimbat viata lui.

Mike Carroll este unul dintre primii fotografi care a venit in Romania dupa caderea comunismului din 1989. Povestile sale din Romania transpuse in imagini cu copii bolnavi de SIDA si modul in care acestia traiau aici, au deschis ochii americanilor asupra situatiei din tara noastra. Ceea ce a urmat este o poveste de 20 de ani in care Mike, sotia si colegii sai se lupta sa ajute copiii unei tari pe care la inceput nici nu o cunosteau.

Timp de aproape 2 ani, Don Hahn a filmat in Boston, Bucuresti si Bistrita pentru a pune in scena povestea povestea fotografului Michael Carroll.

Invitatii speciali ai serii au fost regizorul Don Hahn si fotograful Mike Carroll care de indata ce a urcat pe scena a facut o fotografie publicului adunat in sala.

Pe langa alte nume sonore ce sprijina activitatile Fundatiei Inocenti, la eveniment a participat si ambasadorul Statelor Unite ale Americii in Romania - Mark Gitenstein.

Incarcatura emotionala realizata de vizionarea filmului a culminat cu momentul in care, din public, a luat microfonul un tanar. El a povestit ca a primit cadou biletul la film, fara sa stie foarte bine despre ce este vorba si, vizionand filmul, s-a regasit in fotografiile facute de Mike. Mai mult decat atat, in cadrul tombolei organizate, tot acest tanar a fost extras castigator al cartii "Picturing the possible", in care sunt adunate fotografii realizate de Mike Carroll in Romania.

Donatii pentru Fundatia Inocenti se pot face in contul deschis la Banca Transilvania:

RO038BTRL00601205241883XX.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre