Ghid de supravietuire pentru parinti

/ / Modificat: 2015-03-16
Ghid de supravietuire pentru parinti

Te invit sa iti iei cateva clipe de ragaz pentru a citi acest material. 

Vei afla in el despre o metoda foarte simpla care te va ajuta sa te cunosti mai bine si sa obtii ceea ce vrei in toate relatiile tale.

Eu sunt Oana, mama a doi copii de 17 si 11 ani, cu o experienta de viata din care am invatat multe, indeplinindu-mi rolurile de mama, sotie, fiica, sefa, partenera, prietena, sora, colega si multe altele. 

oana2

Acum sunt coach si sustin parintii sa isi gaseasca echilibrul si sa isi pregateasca cu adevarat copiii pentru viata, in atelierele si seminariile pe care le organizez.

Am descoperit dezvoltarea personala si coaching-ul acum cinci ani, intr-o perioada foarte grea, in care ma desparteam de tatal copiilor mei.

Inainte de a fi coach, in "viata anterioara", cum imi place uneori sa spun, am fost inginer programator, consultant, expert tehnic, manager de proiect, manager de operatiuni, manager IT si antreprenor.

Am lucrat, pe parcursul a optsprezece ani, intr-o firma de stat – Electrica, intr-o multinationala – IBM si in propria mea firma care a fost mica, medie si apoi mare in domeniile IT si telefonie mobila si acum lucrez din nou in propria mea firma, in scoli, gradinite si licee, intr-un domeniu complet diferit, acela al educatiei.

Iti spun toate astea despre mine pentru ca, in timp ce vei citi acest material, ai putea fi tentat sa gandesti:

"Ce stii tu, Oana, despre situatia mea? Habar nu ai prin ce trec. Cat de mult stres este in viata mea si cat de greu imi e in fiecare clipa. Ceea ce spui tu, nu se aplica in cazul meu."

Ei bine, te rog sa ma crezi ca stiu prin ce treci.

Am experimentat in acesti ani atat de multe situatii de viata, incat uneori am impresia ca am trait douazeci de vieti, nu una.

Metoda pe care ti-o propun este, de departe, cea care a adus cele mai bune rezultate, atat in viata mea si a copiilor mei cat si in viata sutelor de parinti cu care am lucrat pana acum.

Cu smerenie si recunostinta ma bucur de fiecare clipa in care vad ca un cuplu a renuntat la divort, un copil e mai fericit, un adolescent s-a intors din nou catre parintii lui, o mamica si-a regasit linistea dupa o nastere dificila doar pentru ca au aflat cateva lucruri simple, pe care le vei afla si tu acum.

Informatiile sunt foarte pretioase, insa, fara sa lucrezi cu tine insuti facand exercitiile propuse, vor ramane doar niste informatii si atat. Pentru a schimba ceva in viata ta, este foarte important sa urmezi pasii propusi.

Iata un singur exemplu, care cred ca iti va insenina ziua:

"Punga pentru plans"

Baiatul meu, Matei, 3 ani si jumatate, plangea destul de des si fara un motiv anume; de obicei ma enervam, tipam si eu si... in nici un caz nu potoleam situatia; pana cand, intr-o seara, dupa cateva zile de curs, Matei plangea... si in loc sa reactionez mi-am zis: "ce se intampla aici? ".

Am stat putin, am " intrat in pielea lui Matei" si brusc mi-a venit o idee: 

"Matei, hai sa facem un lucru, sunt multi bebelusi care au nevoie de plans pentru a fi intelesi de mamicile lor, ei nu stiu sa vorbeasca si plang atunci cand au nevoie de ceva. 

Hai sa luam plansul tau, sa-l punem intr-o punga si maine il ducem la gradi si il daruim bebelusilor, ca ei au mai mare nevoie de el, ce zici?"

Matei s-a oprit, a pus palmele la gurita si apoi la mine in palma si mi-a zis: "Gata mami, ia-l repede si pune-l la usa intr-o punga sa luam plansul dimineata cu noi la gradi" 

Am facut intocmai si am ramas muta de efectul pe care l-a avut ideea mea asupre lui Matei.

Multumesc, draga mea ca m-ai invatat cum sa-mi ascult copiii.

"Miau... miau..." 

Acelasi Matei, cam la aceeasi varsta.... racit ......nas curgand si refuz in a-l sufla. 

Nu reuseam deloc sa-l conving sa sufle nasul. Am incercat cu rugaminti, cu autoritate, cu batista bebelusului, cu forta....nici un rezultat. 

Intr-o seara, cand ma confruntam cu aceeasi problema, suflatul nasului, mi-am amintit ceva ce am invatat la curs, si anume ca cei mici sunt mai receptivi la limbajul nonverbal, mimica, semne... 

Matei imi spunea in acea perioada sa-i zic Pisi, iubea pisicile.

Era cu "muci-n gura" si m-am dus la el mieunand si mimand ca-mi suflu nasul, apoi am facut acelasi lucru catre el "Miau...miau....miau-miau ...'' si ii aratam cu un servetel cum ii suflu nasul......si ce crezi.......

a-ntins nasucul lui carn si a suflat cu toata puterea.......ba mai mult....sora lui cu doi ani mai mare, a venit si ea mieunand sa-i suflu si ei nasul. si ce distractie pe cinste a iesit din toata chestia asta!!! 

Of! E-atat de simplu....si cateodata pare atat de greu.... Multumesc!

Seara la somn, in loc de "hai culcati-va!" ne bagam in pat cu jumatate de ora mai devreme si le acord suta la suta atentia mea: spunem pe rand cate o poveste din minte...... am stabilit un titlu "Norisorul buclucas" si avem in fiecare seara trei episoade: eu, Maria si Matei, in jumatate de ora.

Si am ramas uimita ce povesti minunate au inventat ei dar si ce pilde mi-au venit mie in povestile mele - cand ma gandeam apoi la ce poveste am facut mi-am dat seama ca erau ideile de la cursul tau cuprinse acolo in contextele povestioarelor.

Esti minunata si iti sunt recunoscatoare ca am reusit sa transform furia neputintei in magia intelegerii si creativitatii!

Mihaela R., mama a doi copii de 3 ani si jumatate si 5 ani si jumatate

Mihaela tocmai ce a trecut printr-un divort. Ai fi crezut asta?

Nu i-a fost usor, e adevarat. Insa a gasit puterea de a merge mai departe. Au ajutat-o lucrurile pe care le-a aflat la cursul pentru parinti, au ajutat-o ingerasii pe care ii are in grija, au ajutat-o prietenii pe care i-a intalnit in comunitatea noastra. Dar cel mai mult s-a ajutat singura, lucrand cu ea insasi si dorindu-si cu toata fiinta sa depaseasca clipele grele! 

Este radioasa, fericita, libera, implinita.

Si la fel ca ea sunt zeci, sute de mamici pe care le-am intalnit in ultimii patru ani din viata mea, in atelierele pentru parinti.

Se intampla lucruri minunate in urma atelierelor pentru parinti, nu-i asa?

La un moment dat am inteles insa, ca numarul de parinti care ajung la aceste ateliere este mic. Si ca mult mai multi oameni au nevoie sa afle ceea ce stiu si aplic eu in viata mea de aproape 5 ani si ceea ce aduce rezultate atat de frumoase in viata parintilor si copiilor cu care lucrez.

De aceea am facut un material in care am adunat lucrurile cele mai importante pe care le stiu si care am vazut ca aduc liniste, fericire si armonie in vietile noastre si ne ajuta sa renuntam la disperare, neputinta si certuri.

ghid_supravietuire_parinti

Acest material contine 10 filme, avand in total 93 de minute, pe care le-am adunat intr-un manual care se numeste: Ghid de supravietuire pentru parinti – Cum sa iti regasesti echilibrul si sa iti pregatesti copilul pentru viata.

In acest material vei afla:

  • Care sunt cele 5 abilitati care te ajuta sa eviti certurile inutile si sa aduci armonia in relatiile tale.

 

  • Cei 5 pasi pe care ii ai de facut pentru a obtine ceea ce vrei in relatiile tale si pentru a stabili limite eficiente atat cu copiii cat si cu adultii din viata ta.

Cele 10 filmulete sunt structurate in 5 capitole si iti vor oferi urmatoarele informatii:

  • Importanta emotiilor in viata ta si a copilului tau.
  • Ce este stima de sine, care sunt mecanismele care duc la o stima de sine scazuta si ce poti face pentru a-l ajuta pe cel mic sa-si creeze o stima de sine sanatoasa si pentru a-ti consolida stima ta de sine.
  • Care sunt principalele stiluri parentale si ce efect au acestea asupra copilului care va deveni adult.
  • Cum poti deveni un prieten adevarat pentru copilul tau.
  • Cum poti seta limite in comportamentul copilului tau fara a-l rani.

Asadar, daca iti doresti:

Sa ajungi sa te cunosti cu adevarat astfel incat sa poti avea o influenta benefica  asupra evolutiei copilului tau.

Sa iti intelegi copilul in cel mai autentic mod.

Sa eviti sa spui mai tarziu "Daca as fi stiut din timp, nu l-as fi ranit…"

Atunci acest manual este pentru tine.

Comanda acest manual, dand click AICI.

Profita de perioada promotionala de lansare: 17 martie - 24 martie 2015.

Propune-i si partenerului tau de viata sa parcurga acest ghid, pentru ca relatia voastra va deveni mult mai puternica iar rolul de parinte va fi mult mai usor, pentru fiecare dintre voi.

Va doresc calatorie minunata!

Cu drag,

Oana

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre