Filtrele auto Bosch, dedicate conducatoarelor auto

/ / Modificat: 2010-04-21
Filtrele auto Bosch, dedicate conducatoarelor auto

 

Bosch stie ca pentru femei, siguranta, sanatatea si confortul soferului si a pasagerilor sunt esentiale. Firma germana a ales ca in lunile aprilie si mai sa puna accent pe filtrele de habitaclu, deoarece calitatea imbunatatita a aerului sporeste capacitatea de concentrare a soferului si ajuta la protejarea sanatatii copiilor, Bosch recomandand schimbarea filtrului la sfarsitul fiecarei ierni.

Protejarea sanatatii copiilor

Pe parcursul deplasarii, autoturismul absoarbe aerul din exterior asemeni unui aspirator. Astfel, noxele autovehiculelor care ruleaza in fata, particulele fine de praf, polenul si bacteriile, ozonul si oxidul de azot pot patrunde in habitaclu. In traficul urban, in special, concentratia acestor substante atat de nocive pentru sanatate poate fi mult mai mare in interiorul autovehiculului, decat pe marginea carosabilului.

Mai ales pentru copii, o concentratie prea mare de emisii poluante poate fi daunatoare. In cazul familiilor cu copii mici, prevenirea imbolnavirilor ocupa un rol important. Din acest motiv, specialistii Bosch vor sa atraga atentia prin aceasta campanie ca inlocuirea anuala a filtrului de habitaclu asigura o reducere semnificativa a factorilor nocivi din habitaclu pe parcursul intregului an.  

Filtrul de habitaclu

Majoritatea autoturismelor sunt echipate cu filtre de habitaclu care protejeaza pasagerii impotriva emisiilor poluante din aerul admis in autovehicul. Masinile cu instalatie de climatizare, de exemplu, sunt echipate intotdeauna si cu un filtru de habitaclu. Daca filtrele sunt uzate din cauza substantelor nocive captate, acestea nu isi mai pot indeplini functia de filtrare. In plus, substantele nocive acumulate formeaza un mediu propice pentru dezvoltarea mucegaiului si a bacteriilor. Particulele filtrate sunt, in acest caz, eliberate cu aerul distribuit in interiorul masinii.

Din aceasta cauza, Bosch si majoritatea producatorilor de automobile recomanda schimbarea filtrului de habitaclu la 15.000 km, pentru a asigura in interiorul autovehiculului un aer proaspat si sanatos. Calitatea aerului este esentiala deoarece afecteaza direct capacitatea de concentrare a soferului. Deoarece, in timpul toamnei si iernii, filtrul de interior este puternic solicitat din cauza umiditatii, iar odata cu inceperea sezonului de raspandire a polenului, capacitatea de filtrare trebuie sa poata fi utilizata la maxim, Bosch recomanda schimbarea filtrului la sfarsitul fiecarei ierni.

Filtrele de habitaclu Bosch sunt disponibile in doua game: standard sau cu carbon activ. Filtrele de habitaclu standard  absorb pana la 100% din polenul si particulele de praf. Filtrele de habitaclu cu carbon activ aduc un plus de confort pasagerilor, prin stratul suplimentar de carbon activ care absoarbe gazele si substantele daunatoare.

21 aprilie 2010

Articole recomandate

Citeste si despre