Donezi o carte pentru a le da copiilor defavorizati dreptul de a citi?

/ / Modificat: 2010-03-17
Donezi o carte pentru a le da copiilor defavorizati dreptul de a citi?





 

Peste 10.000 de carti vor fi donate scolilor din mediul rural, prin intermediul campaniei "Dreptul de a citi", lansata astazi de OTP Bank Romania, o campanie nationala de responsabilitate sociala.

Obiectivul acesteia este de a dota scolile generale defavorizate din mediul rural cu peste 10.000 de carti, cu sprijinul Ministerului Educatiei si Cercetarii (MEC), librariile Humanitas si Jurnalul National.

 Toti copii au dreptul de a creste cu eroii cartilor copilariei

Ti-ai imaginat vreodata cum ar fi fost lumea ta fara povestile copilariei? Fara eroii adolescentei? Ei nu au trait lumea povestilor. Impreuna putem schimba acest lucru!

Campania desfasurata de OTP Bank sustine o cauza cu un impact major asupra dezvoltarii armonioase a oricarui copil: accesul la lectura.

Cei mai multi dintre noi am cules din carti nu numai povestile copilariei, ci si valorile fundamentale care ne-au ajutat sa ne formam ca adulti, spune Laszlo Diosi, CEO OTP Bank Romania.

Scolilor defavorizate (alese cu sprijinul MEC) le vor fi donate direct, prin parteneriat cu edituri, colectii de carti adresate elevilor, alaturi de mobilierul necesar stocarii acestora, dar si carti de la oameni care au donat din propriile biblioteci.

Acestea din urma se strang in puncte de colectare amplasate in librariile Humanitas si in unitatile OTP Bank.

Proiectul a inceput deja si tu te poti implica!

Prima scoala care a beneficiat de carti noi, cea din satul Maierus, de langa Brasov, detinea un numar foarte mic de carti vechi si a primit 600 de volume noi si mobilierul pentru depozitare. La scoala din satul Persani, din judetul Brasov, a doua scoala inclusa in proiect, biblioteca nu exista deloc. Cei 170 de elevi ai scolii din Persani s-au bucurat ca de acum inainte nu vor mai fi nevoiti sa traga la sorti care dintre ei sa citeasca cartile aduse de acasa de catre profesori.

Toti cei care sustin aceasta cauza sunt invitati sa le ofere copiilor scolile rurale defavorizate dreptul de a descoperi povestile copilariei, donand carti la orice punct de colectare din librariile Humanitas si unitatile OTP Bank.

Pentru inceput, proiectul va ajunge in 10 judete, in peste 20 de scoli din mediul rural, unde se vor dona peste 10.000 de carti. Pe parcursul anului, OTP Bank va desfasura si ore de lectura, impreuna cu autori celebri.

17 martie 2010


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre