Doctor Rodica Matusa, ingerul pazitor al copiilor cu HIV, a primit Premiul Drepturile Copilului

/ / Modificat: 2011-12-12
Doctor Rodica Matusa, ingerul pazitor al copiilor cu HIV, a primit Premiul Drepturile Copilului

Premiul Drepturilor Copilului a fost obtinut de doctor Rodica Matusa, din Constanta. Sef al sectiei de boli infectioase copii din Spitalul Municipal Constanta, ea este cea care se ocupa de mai bine de 20 de ani de copiii seropozitivi.

Premiul este o forma de recunoastere publica a importantei si a valorii rezultatelor activitatilor derulare prin oferirea atat a unui trofeu „Drepturile Copilului” de catre Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC), cat si a unui premiu in valoare de 1000 de euro acordat de Medlife.

Evenimentul care a avut loc la Teatrul Metropolis a adunat numeroase persoane publice care s-au implicat in proiecte pentru copii. Presedintele onorific al juriului, actorul George Ivascu, director al Teatrul Metropolis a subliniat in deschiderea evenimentului legatura puternica dintre drepturile copilului si teatru gazduind cu generozitate si caldura acesta gala.

De asemenea, juriul a decis decernarea urmatoarelor mentiuni:

  • Mentiunea speciala a juriului pentru implicare personala – dna. dr. Rodica Nanu
  • Mentiunea speciala a juriului pentru sustinerea dreptului la participare si opinie a Copilului – dna Nina Cugler
  • Premiul tineretii – dra. Andreea Grigoriu, premiu in valoare de 500 de USD.

Premiul pentru presa „Jurnalistul Drepturilor Copilului”, a ajuns la Paula Herlo - PRO TV, de asemenea la aceasta categorie au existat doua mentiuni speciale pentru Aurelia Alexa - Mediafax si Diana Brancus Ticleanu - Televiziunea Romana.

Puternic implicata de-a lungul ultimilor ani in promovarea dreptului la viata si sanatatate, contribuind la schimbarea calitatii ingrijirii medicale in Romania si schimband vietile multor copii din Romania, Liana Stanciu a fost amfitrionul serii si a fost la randu-i premiata de catre organizatori.

Premiul special VIP a fost acordat lui Virgil Iantu pentru implicarea in campaniile privind bunastarea copiilor si sustinerea actiunilor ONG-urilor. Premiul pentru blogosfera a ajuns la chinezu.eu - Cristi Birta China care este mereu alaturi de ONG-uri in campaniile pentru copii.

Evenimentul face parte din cadrul proiectului „Pentru cucerirea drepturilor noastre – Festivalul Drepturilor Copilului” implementat de Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC) in perioada septembrie 2011 – decembrie 2011, alaturi de partenerii sai, Reprezentanta UNICEF in Romania, Ambasada Frantei, Delegatia Wallonie - Bruxelles, Ambasada Spaniei, Ambasada Norvegiei, Amabasada Canadei, Ambasada Elvetiei, Fundatia Parada si Organizatia Internationala a Francofoniei.

Festivalul Drepturilor Copilului are drept scop cresterea vizibilitatii implicarii persoanelor din diferite domenii (educatie, sanatate, protectie sociala, arta, cultura, mass-media, societate civila sau institutii publice etc.) in respectarea, promovarea si apararea drepturilor copiilor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre