Cum sa rezolvam conflictele in familie fara violenta?

/ / Modificat: 2010-04-22
Cum sa rezolvam conflictele in familie fara violenta?





 

Parintii sunt prea ocupati sa caute singuri informatii despre cum sa rezolve anumite probleme care apar in relatia cu copiii, unii nu stiu sa disece si sa gaseasca informatiile relevante pentru ei si ceea ce se potriveste cel mai bine situatiei in care se afla, felului de a fi al lor si al copilului.

Fundatia Sensiblu, impreuna cu Copilul.ro, vine in intampinarea parintilor cu un workshop in care vor primi informatiile relevante despre cum sa rezolve conflictele in familie fara violenta. In acest workshop, parintii vor avea ocazia sa lucreze cu tehnici psihodramatice si sa se apropie de conceptul cursurilor de parenting pe care le organizeaza Fundatia Sensiblu in cadrul programului "Fii parintele de care are nevoie copilul tau!"

A fi parinte inseamna nu doar bucurii, zambete si dragoste nemarginita, dar si clipe de indoiala cand nu mai stii ce sa faci, cum sa reactionezi. Comportamentele copilului ne pun de multe ori la grea incercare rabdarea, calmul si capacitatea de a (re)actiona intelept in situatii stresante sau conflictuale. Din pacate violenta, atat cea fizica cat si cea verbala, emotionala, lasa urme adanci in personalitatea copilului si "mineaza" relatia care se construieste zi de zi intre parinte si copil, generand neincredere, teama, durere, furie, resentimente, culpabilitate.

Conflictele, dincolo de incarcatura lor negativa, contin si un potential – acela de a le permite celor implicati sa-si afirme nevoile, sa se cunoasca intre ei si sa invete sa se accepte si sa se respecte reciproc.

Afla si tu cum poti sa transformi conflictul intr-o sursa de cunoastere si auto-cunoastere, intr-un prilej de intalnire autentica cu celalalt, din care amandoi sa iesiti imbogatiti!

Vino alaturi de alti parinti la workshop-ul organizat de Fundatia Sensiblu in parteneriat cu Copilul.ro, in data de 27 aprilie, incepand cu ora 18:00 la Gradinita Gargarita din Str. Stejarisului nr. 13 Sector 4 (Oraselul Copiilor, in apropiere de City Mall).

Durata: 2 ore – 2,5 ore

Castiga o invitatie la intalnirea cu specialistii Copilul.ro si Fundatia Sensiblu! daca participi la concurs

Moderator:

Laura Ivan, psiholog Fundatia Sensiblu;

asistent Manuela Nicolae, asistent social

22 aprilie 2010

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre