Cum poti rari puseurile de dermatita atopica ale copiilor?

/ / Modificat: 2014-10-29
Cum poti rari puseurile de dermatita atopica ale copiilor?

Dermatita atopica afecteaza 50 de milioane de europeni si 20% dintre copii sunt afectati, mai ales in mediul urban – 85% dintre cazuri sunt diagnosticate pana la varsta de 5 ani. Dermatita atopica este o afectiune cutanata inflamatorie cronica, cauzata de un set complex de predispozitii genetice si factori de mediu.

Dincolo de disconfortul fizic cauzat de dermatita atopica prin mancarimi, aceasta produce si disconfort psihologic si social: 58% dintre copiii atopici sufera de tulburari de somn, iar 85% dintre parinti spun ca atopia copilului le afecteaza starea emotionala.

Dermatita atopica inseamna afectarea pielii atat in profunzime, cat si la suprafata prin producerea unui dezechilibru al microbiomului cutanat – multitudinea de germeni si bacterii prezenti in mod natural pe suprafata pielii noastre, menite sa sprijine sistemul nostru natural de aparare. In mod normal, microbiomul cutanat protejeaza pielea de agresiunile externe.

Atunci cand se produse un dezechilibru al acestui microbiom, alergenii iritanti patrund in piele mult mai usor, ducand la inflamatia pielii si puseuri de atopie.

Pana acum, tratamentele pentru atopie erau concentrate pe calmarea inflamatiei si reconstruirea barierei cutanate pentru a restabili functia de protectie a pielii. Astazi, La Roche-Posay demostreaza ca restaurarea functiei de aparare a pielii nu este suficienta pentru a ameliora pielea atopica pe termen lung si ca este nevoie de echilibrarea microbiomului cutanat. Cat timp dezechilibrul acestuia persista, chiar daca bariera cutanata este refacuta, puseurile, mancarimea si iritatia vor reveni in mod constant.

Lipikar Balsam AP+ de la La Roche-Posay, un produs dermato-cosmetic dedicat bebelusilor si copiilor cu piele atopica, a fost relansat in octombrie 2014, dupa adaugarea unui nou ingredient in componenta produsului – Aqua Posae Filiformis, un ingredient activ exclusiv Laboratoarelor La Roche-Posay, care restaureaza echilibrul microbiomului cutanat, scazand astfel incidenta puseurilor de atopie.

Noua formula completa Lipikar Balsam AP+ contine:

  • 20% unt de shea
  • 2% ulei de rapita
  • 7% glicerina
  • 4% niacinamida
  • 0,2% aqua posae filiformis
  • 50% apa termala

*Fara parfum, fara parabeni.

Lipikar Balsam AP+ de la La Roche-Posay ofera eficienta unui balsam si lejeritatea unui lapte de corp.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre