Cord Blood Center Medical, 7 ani de la prima recoltare de celule stem in Romania

/ / Modificat: 2013-03-20
Cord Blood Center Medical, 7 ani de la prima recoltare de celule stem in Romania

Cord Blood Center Medical aniverseaza 7 ani de la prima recoltare de celule stem din sangele placentar in Romania, odata cu intrarea sa pe piata locala. In prezent, compania detine pozitia de lider si cumuleaza peste 65.000 de clienti care au ales sa stocheze sangele placentar intr-una din cele doua banci ale sale din Romania (Bucuresti si Cluj) sau din Slovacia (Bratislava).

In cursul acestui an, compania anunta o premiera medicala si anume acceptarea in vederea administrarii de catre specialistii de la Duke University Hospital (Statele Unite ale Americii) a unei grefe de sange placentar stocate pentru un pacient roman care sufera de paralizie cerebrala.

Tudor-Panu-Director-General-CBC"Anul 7 a debutat pentru Cord Blood Center Medical cu unul dintre cele mai importante proiecte realizate pana acum, prin intermediul caruia demonstram ca ne asumam promisiunea facuta clientilor nostri de a-i ajuta nu doar sa isi stocheze celulele stem ci, in caz de necesitate, sa ii sprijinim in vederea efectuarii unui transplant", a afirmat Directorul General Cord Blood Center Dr. Tudor Panu.

"Misiunea pe care ne-am asumat-o in ultimii 7 ani este sa oferim cat mai multor viitori parinti din Romania posibilitatea de a asigura sanatatea copiilor lor, de aceea sustinem cercetarea si studiem indeaproape inovatia in acest domeniu astfel incat sa ii putem informa pe cei care aleg serviciile noastre", a adaugat Tudor Panu.

Compania face parte dintr-un grup international extins care isi desfasoara activitatea la nivel mondial si are sedii in tari europene precum Austria, Slovacia, Cehia, Ungaria, Italia. Pana acum, peste 30 de grefe au fost validate de institutii medicale de top datorita calitatii acestora in vederea transplantarii.

Cord Blood Center este prima companie care...

  • a initiat si desfasoara programe destinate clientilor sai, printre cele mai importante fiind "Suport pentru transplant" ce presupune oferirea unui sprijin financiar in valoare de 185.000 euro in vederea realizarii unui transplant autolog, si "Transplant fraternal" ce presupune recoltarea gratuita pentru copilul in a carei familie mai exista un copil bolnav de o afectiune care poate fi tratata cu ajutorul celulelor stem.
  • se implica in cercetarea medicala de avangarda, sustinand cercetarea tandemului telocite – celule stem.
  • detine ISO 9001 - certificat recunoscut si certificat prin sistemul de management al calitatii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre