Copilul.ro te invita la cursul online de educatie parentala!

/ / Modificat: 2008-07-29
Copilul.ro te invita la cursul online de educatie parentala!





 

Sa cresti un copil poate fi extrem de frumos, dar inseamna de asemenea o munca sustinuta. Pentru ca esti primul sau model, copilul va invata cum sa se comporte la randul sau din modul in care te comporti cu el.

Copiii au nevoie de un mediu sigur, stabil si plin de grija. Este normal pentru copii sa testeze in diferite moduri limitele existente, acest lucru insa poate reprezenta o incercare pentru tine, ca parinte.



Cei mai multi parinti sunt in aceeasi situatie ca si tine.

Proiectul IMPACT (Improving parenting competences) intentioneaza sa realizeze o retea virtuala pentru a incuraja dobandirea de noi abilitati parentale, schimbul de experienta si sprijinul reciproc intre parinti.

Copilul.ro sustine participarea la cursul online, gratuit de educatie parentala organizat de Fundatia Copiii Nostri de catre toti parintii. Fundatia Copiii Nostri este o organizatie non-profit cu caracter filantropic, apolitic si caritabil, infiintata in 1992, la initiativa unui grup de cetateni romani care si-au oferit voluntar resursele si abilitatile pentru un scop umanitar.

Cursul online prezinta mai multe module, la sfarsitul caruia parintii isi pot raspunde la foarte multe intrebari:

  • Cum pot parintii sa intareasca increderea copiilor in ei insisi?

  • Cum pot parintii sa ceara in mod eficient copilului sa-si asume o sarcina?

  • Cum sa explicam regulile si sa impunem limite?

  • Cum sa ne descurcam in situatii de stres in familie si cand suntem confruntati cu dificultati in educarea copilului?

  • Cum sa-i sprijinim pe copiii nostri sa-si faca prieteni?

    Incepand cu data de 1 august 2008 cursul online va exista la dispozitia parintilor. Accesul la curs este gratuit!  

    Toate aceste teme vor fi prezentate clar si ilustrate prin intermediul unor scenarii tipice din viata de zi cu zi, astfel incat sa te poti pune imediat in situatia respectiva pentru a reflecta in legatura cu modul in care ai reactiona in cazuri similare.

    Acest curs va fi realizat simultan in patru tari diferite si anume Germania, Finlanda, Romania si Turcia.

    Parintii participanti vor avea la dispozitie un instrument care le va permite comunicarea online cu alti parinti. Veti putea discuta numeroase probleme legate de cresterea si educarea copilului. In afara de aceasta, experienta ta in domeniu pe care o impartasesti in acest fel va fi extrem de valoroasa.

    Moderarea si supervizarea dialogului de catre un profesionist va ajuta parintii in cursul acestui proces. Forumul iti garanteaza faptul ca utilizatorii raman anonimi.

    In cazul in care nu dispui de suficient timp, esti implicat profesional sau calatoresti mult, ai acum posibilitatea sa te inscrii la cursul online pentru parinti organizat de Fundatia Copiii Nostri pentru a incuraja dobandirea de noi abilitati parentale, schimbul de experienta si sprijinul reciproc intre parinti.

    Afla ce spun si ceilalti parinti despre acest curs online gratuit de educatie parentala!

    Laura Moise

    Redactor Copilul.ro

  • Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

    Articole recomandate

    Citeste si despre