Copiii au sarbatorit Ziua Biodiversitatii in Gradina Botanica

/ / Modificat: 2012-11-23
Copiii au sarbatorit Ziua Biodiversitatii in Gradina Botanica

Copiii au sarbatorit Ziua Biodiversitatii in Gradina Botanica "Dimitrie Brandza" din Bucuresti.

Evenimentul, organizat de Asociatia Team Work, s-a desfasurat intre orele 10.00 si 12.00 si a reunit un numar de 100 de copii care, pe parcursul celor doua ore, au participat la o serie de activitati eco-educationale in aer liber. Activitatea face parte din cadrul proiectului "Gradina Bunicii", alcatuit din mai multe evenimente ce se desfasoara pe parcursul a 3 luni.

Cei mici au fost impartiti in grupe si au participat, prin rotatie, la activitatile interactive pe care le-au pregatit organizatorii: au plantat flori, au invatat cantece despre fructe si legume, au cautat plantele medicinale din labirint, au invatat despre vitaminele pe care le contin legumele. Cu acest prilej, celor mici le-au fost prezentate diverse soiuri de plante, au invatat cum sa aiba grija de rasaduri de la plantarea acestora si pana la culegerea primelor roade, au invatat sa recunoasca fructele si legumele pe baza asemanarilor si diferentelor dintre acestea.

De asemenea, trupa de teatru Clopotel a pregatit o mica supriza copiilor. La final, toti participantii au primit diplome si rasaduri de plante.

Proiectul este organizat de Asociatia Team Work in parteneriat cu Gradina Botanica "Dimitrie Brandza" a Universitatii din Bucuresti si finantat de Fundatia pentru Parteneriat si MOL Romania in cadrul programului "Spatii Verzi".

Scopul proiectului este de a amenaja in Gradina Botanica o mica gradina traditionala romaneasca in care vizitatorii sa poata cunoaste direct si contextualizat soiuri si varietati de plante cultivate de obicei in gradinile de la tara, un spatiu tot mai putin cunoscut atat copiilor, cat si adultilor din mediul urban.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Activitati educative copii

Articole recomandate

Citeste si despre