Cercetasii Romaniei lanseaza concursul national "Tabara mea"

/ / Modificat: 2010-05-13
Cercetasii Romaniei lanseaza concursul national

Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei (O.N.C.R.) – Filiala Brasov "Virgil Onitiu" lanseaza, in cadrul proiectului "Tineri pentru o lume mai buna", concursul "Tabara mea".


Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei (O.N.C.R.) – Filiala Brasov "Virgil Onitiu" lanseaza, in cadrul proiectului "Tineri pentru o lume mai buna", concursul "Tabara mea".

Concursul se desfasoara in perioada 17 mai – 11 iunie 2010 si se adreseaza copiilor si tinerilor cu varste intre 7 si 24 de ani din toata tara.

Obiectivul concursului este de a oferi servicii educationale, sociale si recreative unui numar cat mai mare de copii si tineri – in special din medii defavorizate, precum si acela de a le stimula creativitatea, prin crearea elementelor de identitate vizuala pentru intreprinderea sociala a organizatiei - tabara pentru copii si tineri din Zarnesti, judetul Brasov.



Copiii si tinerii se vor putea inscrie la concurs in echipe de 6–9 persoane, sub indrumarea unui

adult. Ei isi vor dezvolta abilitatile creative propunand organizatorilor un nume pentru tabara, o sigla, un steag, un imn, precum si o scurta compunere sau un eseu cu tema "Cum arata tabara mea".

"Incurajam participarea copiilor si tinerilor din medii defavorizate, carora le va fi acordata o

atentie deosebita. Astfel, peste 80% din premii sunt alocate sectiunii la care participa copii si

tineri cu risc crescut de marginalizare sau excluziune sociala, inclusiv institutionalizati, tineri

peste 18 ani post-institutionalizati, persoane cu dizabilitati, persoane cu probleme de sanatate

mintala etc.", a declarat Maricel Maroti, Presedintele oganizatiei.

Lucrarile propuse de participanti vor fi evaluate de un juriu format din Alexandru Savu, Director al Directiei pentru Tineret a Judetului Brasov, Hajnalka Bessenyei, reprezentanta a Fundatiei ERSTE si Maricel-Adrian Maroti, Presedinte al ONCR Filiala Brasov, iar castigatorii vor fi anuntati in perioada 21-25 iunie 2010.

In cadrul concursului, vor fi premiati maxim 342 de copii si tineri, insotiti de 38 adulti. Premiile vor consta in tabere de 2, 3 si 6 zile, valoarea totala ridicandu-se la aproximativ 80.000 lei.

Regulamentul integral al concursului este disponibil la adresa www.cercetasibrasov.ro.

Cercetasia este o miscare educativa a copiilor si tinerilor, bazata pe voluntariat, cu caracter apolitic, deschisa tuturor, fara deosebire de nationalitate, rasa, sex, credinta sau conditie sociala, in concordanta cu principiile si metoda cercetaseasca.

Scopul Cercetasiei este de a contribui la dezvoltarea tinerilor, in vederea implinirii lor fizice, intelectuale, sociale, spirituale, pentru a deveni cetateni responsabili ai comunitatii locale, nationale si internationale.

13 mai 2010

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre