Centrul Stelutelor, un centru de suport si recuperare pentru copiii bolnavi de cancer

/ / Modificat: 2013-11-28
Centrul Stelutelor, un centru de suport si recuperare pentru copiii bolnavi de cancer

Asociatia M.A.M.E. deruleaza in prezent campania "1 Milion de Stelute" care are ca obiectiv strangerea a 1 milion de euro, fonduri necesare pentru infiintarea Centrului Stelutelor – un centru de suport si recuperare destinat copiilor bolnavi de cancer si alte boli grave.

Anual, in Romania, sunt diagnosticati cu cancer aproximativ 500 de copii cu varsta cuprinsa intre 3 si 16 ani, care isi petrec mare parte din copilarie in spital. Din pacate, la noi in tara nu exista programe nationale sau centre specializate care sa acorde acestor copii atentie pentru perioadele dintre spitalizari.               

"Experienta pe care am castigat-o de-a lungul celor 4 ani de activitate ne-a aratat ca, pentru a facilita vindecarea in cazul pacientilor cu afectiuni foarte grave, nu este suficient sa le fie asigurate serviciile medicale, ci este extrem de important sa fie tratate si problemele de natura emotionala, relationala si materiala pe care le creeaza specificul acestor boli", a declarat Maria Culescu, Presedinte Asociatia M.A.M.E.

Anual, Centrul Stelutelor va oferi gratuit pentru aproximativ 200 de copii grav bolnavi, exercitii de recuperare medicala, consiliere psihologica, terapie emotionala prin arta si joc, activitati educative si ajutor material la nevoie.

Centrul Stelutelor va include un cabinet dotat cu aparatura de recuperare medicala, un cabinet de consiliere psihologica, o sala in care se vor desfasura atelierele de terapie emotionala si activitatile educative, o bucatarie, o sala de mese, un spatiu de depozitare, doua grupuri sanitare. In functie de amplasarea in teren, intentionam ca, in timp, sa construim si un loc de joaca.

"Suportul si atentia de care vor beneficia copiii in centru ii va ajuta sa depaseasca dificultatile asociate tratamentului greu de suportat si le va usura tranzitia spre o viata activa dupa plecarea din spital. Acest lucru este extrem de important pentru copiii care au ajuns sa se indoiasca de propriile abilitati si calitati ca urmare a afectiunii de care sufera", a declarat Andreea Tache, responsabil proiect.

Cei care doresc sa sprijine infiintarea Centrului Stelutelor, pot face donatii:

  • 2 euro prin SMS la 8835 (TVA inclus) pana pe data de 31 decembrie 2013;
  • in contul bancar RO03BTRL04401205N75044XX deschis la Banca Transilvania, titular Asociatia M.A.M.E., CUI 25454339;

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre