Cea de a doua donatie din cadrul campaniei 1 pachet = 1 vaccin merge la Timisoara

/ / Modificat: 2011-02-22
Cea de a doua donatie din cadrul campaniei 1 pachet = 1 vaccin merge la Timisoara

Spitalul Clinic "Dumitru Popescu" si Spitalul Clinic Judetean Nr. 1 din Timisoara au primit cea de a doua donatie Pampers din cadrul campaniei "1 pachet = 1 vaccin".

In cadrul campaniei 1 pachet = 1 vaccin, parintii din Romania au avut ocazia, nu doar sa contribuie la salvarea copiilor din zonele de pe glob afectate de tetanos, dar si sa-si sustina propriul oras. Ei au intrat pe pagina de Facebook "Lumea Mamicilor", au participat la mozaicul Pampers si au votat orasul preferat.

In urma voturilor lor, Pampers doneaza maternitatilor din 4 orase mobilier pentru nou-nascuti si scutece Pampers. Multumita sustinerii parintilor din Romania, cea de a doua donatie a ajuns in Timisoara, la Spitalul Clinic "Dumitru Popescu" si la Spitalul Clinic Judetean Nr. 1.

Donatiile vor ajuta la dotarea maternitatilor cu mobilier, pentru a le asigura mamicilor si nou-nascutilor conditii cat mai bune. Astfel, maternitatea Spitalului "Dumitru Popescu" a primit o donatie care consta in scutece Pampers, 22 de patuturi neonatale, 11 mese de infasat si 11 scaune de alaptat, iar maternitatea Spitalului Judetean Nr. 1 a primit scutece Pampers, 15 patuturi neonatale, 8 mese de infasat si 8 scaune de alaptat.

"Maternitatea este un spital clinic ce acopera tot vestul tarii si in care promovam exclusiv alimentatia la san. De aceea, este foarte important sa ai un confort al mamei si al copilului, iar donatia Pampers ne ajuta sa implementam mai bine acest plan. Mobilierul este foarte util pentru ca mama il poate manevra foarte usor si poate sa-si aduca bebelusul aproape de pat", spune Dr. Olariu Gabriela, seful Sectiei de Neonatologie al maternitatii "Dumitru Popescu".

"Multumim Pampers Romania pentru aceasta donatie, care este foarte utila pentru cei mai mici pacienti ai nostri. Ei vor beneficia de ingrijire mai buna si, prin grija Pampers Romania, vor avea un inceput de viata mai bun si mai cald in maternitatea noastra. Multumim de asemenea tuturor parintilor care ne-au ajutat prin votul lor", a tinut sa precizeze Dr. Bacila Mihai, Directorul Spitalului Clinic "Dumitru Popescu".

La donatie a fost prezenta si Rita Muresan, sustinatoarea celei de a 3-a editii a campaniei "1 pachet = 1 vaccin".

"In afara de a-i ajuta pe cei care au nevoie de vaccinul antitetanos, campania are si o cauza locala. Tocmai de aceea, mamicile si bebelusii beneficiaza de atentia Pampers, pentru a incuraja aceasta modalitate de a primi copilul la pat imediat dupa nastere. Este un lucru bun ca mamica sa intre in contact cu bebelusul si mai important este pentru bebelus sa simta mamica aproape imediat dupa ce se naste. Ma bucur sa sprijin aceasta campanie", a declarat Rita Muresan.

Prima donatie din cadrul campaniei "1 pachet = 1 vaccin" a mers catre spitalele Cantacuzino, Filantropia si Pantelimon din Bucuresti.

Ca si in anii trecuti, parintii din tara pot ajuta familiile afectate de tetanos din intreaga lume, sa primeasca o sansa la viata. In cadrul campaniei "1 pachet = 1 vaccin", pentru fiecare pachet de scutece sau servetele umede cumparate, avand semnul campaniei, Pampers va dona catre UNICEF suma necesara achizitionarii unui vaccin antitetanos.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre