Campanie de consultatii gratuite pentru copii cu probleme de greutate

/ / Modificat: 2011-06-29
Campanie de consultatii gratuite pentru copii cu probleme de greutate

Campania de consultatii gratuite "Copil Sanatos" se adreseaza tuturor copiilor cu varsta intre 0 si 15 ani si este lansata in contextul in care Romania ocupa deja locul 3 in Europa, la capitolul persoane supraponderale.

"4 din 5 copii supraponderali vor deveni adulti obezi. Acestea sunt cele mai recente statistici ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii, referitoare la evolutia greutatii populatiei, iar Romania ocupa deja un ingrijorator loc 3 in Europa, la capitolul persoane supraponderale. De aceea am lansat campania , de diagnosticare si tratament pentru copiii cu probleme de greutate si tulburari alimentare", declara dr. Stelian Sarlea, director general la Centrul Medical Asteco.

Campania cuprinde un program complet personalizat de control al greutatii, realizat pe baza unui concept integrat de diagnostic si tratament. In cadrul unei singure consultatii, o echipa formata din medic pediatru, nutritionist, endocrinolog, psiholog si kinetoterapeut va realiza o investigatie completa a sanatatii copilului, identificand cauzele excesului ponderal.

Ulterior, familia va beneficia de un program personalizat de alimentatie, efort fizic si consiliere parentala prin care copilul sa poata reveni la un grafic normal de crestere.

"Speram ca prin aceasta initiativa sa venim in sprijinul parintilor care se confrunta cu problema excesului ponderal al copiilor, ajutandu-i sa inteleaga ca un efort bine directionat din partea lor ii poate scuti pe copii de o viata intreaga de diete si afectiuni cronice. Atat in Cluj, cat si la nivel national, problema lipsei de alternative in ceea ce priveste nutritia pediatrica afecteaza foarte multe familii. De aceea am constituit o echipa medicala mixta, care sa ofere toata paleta de servicii de care familia unui copil cu probleme de greutate are nevoie: de la consultul pediatric, pana la analizele necesare, nutritia specifica, dar si consiliere psihologica pentru ajustarea obiceiurilor alimentare si de stil de viata. Asa ca ii asteptam pe cat mai multi copii si parinti sa apeleze cu incredere la programul ", a mai declarat dr. Sarlea.

Programul consultatiilor

Consultatiile gratuite vor fi facute in perioada 1 - 15 decembrie 2010, in limita programului disponibil, de luni pana vineri intre orele 14.00 - 20.00 si sambata intre orele 9.00 - 13.00, la sediul din Cluj-Napoca al Centrului Medical Asteco (Str. Constantin Brancusi nr. 105).

Pentru detalii si programari puteti suna la numarul de telefon 0751.631.688 sau vizita site-ul www.astecolifestyle.com.

Centrul Medical Asteco este primul centru medical integrat pentru boli metabolice din Romania, lansat in 2010 la Cluj-Napoca.

Diagnosticul integrat este conceptul inovator creat de dr. Stelian Sarlea, medic si cercetator in diabet si boli metabolice si fondatorul centrului. Conceptul presupune ca fiecare pacient sa fie consultat simultan de o echipa de minim patru medici si specialisti si primeste un singur diagnostic si un singur tratament, corelat cu planul de alimentatie si efort fizic.

Medicatia recomandata este corelata astfel incat sa se evite interactiunile negative dintre medicamente, tratamentul fiind avizat si de catre un farmacolog clinician. In plus, pacientul primeste un plan personalizat de nutritie si efort fizic, precum si sfaturi legate de modalitatile de implementare a unui stil de viata sanatos.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre