Campania Inima Copiilor pentru Marie Curie

/ / Modificat: 2009-05-21
Campania Inima Copiilor pentru Marie Curie





 

Pentru ca este o campanie care ne-a ajuns la inima si care nu poate sa nu impresioneze pe cineva, venim cu cateva informatii suplimentare fata de cele prezentate anterior despre Campania "Inima Copiilor".

Inimile copiilor merita o sansa!

Asociatia "Inima Copiilor" desfasoara, cu sustinerea Lianei Stanciu, o campanie de strangere de fonduri pentru infiintarea unui departament de cardiochirurgie la spitalul de copii Marie Curie (Budimex) din Bucuresti.

In Romania se nasc in fiecare an in medie 1500 de copii cu malformatii cardiace congenitale. Dintre acestia, aproximativ 1000 au nevoie de operatie si tratament, deseori de urgenta. In lipsa corectiei medicale, o treime dintre ei mor inainte de a implini un an.

In Bucuresti, si in tot estul si sudul tarii nu exista nicio sectie de specialitate, iar sectiile din Targu Mures si Cluj sunt suprasolicitate.

Este nefiresc, complicat si mult prea costisitor sa trimitem toti copiii bolnavi pentru tratament in strainatate. Uneori e imposibil! Uneori e foarte urgent!

Asociatia "Inima Copiilor" desfasoara, cu sprijinul Lianei Stanciu, o campanie de strangere de fonduri pentru infiintarea primului departament de chirurgie cardiaca din Bucuresti dedicat exclusiv copiilor la spitalul Marie Curie (Budimex).

"O prioritate a mea este sa realizam un centru de chirurgie cardiaca pentru copii la nivel european. Nu de alta, dar in momentul acesta, cu exceptia unor facilitati pe care le avem la Targu Mures si a unor bune intentii la Institutul C.C. Iliescu, lipseste chirurgia cardiaca pediatrica si ceea ce se incearca a se realiza cu sprijinul asociatiilor nonguvernamentale, atat la Spitalul Grigore Alexandrescu, cat si la Spitalul Marie Curie, sunt initiative de laudat", a declarat Ministrul Sanatatii, Ion Bazac.

La spitalul Marie Curie exista o aripa de spital nou construita unde urmeaza sa functioneze o sala de operatii si un salon pentru terapie intensiva postoperatorie ce vor fi utilate corespunzator.

Proiectul este initiat de echipa tanara si energica a Spitalului Marie Curie cu sustinerea conducerii spitalului. Exista medici romani cu inalta specializare care lucreaza peste hotare si care sunt dispusi sa revina si sa lucreze in tara, in aceasta sectie de cardiochirurgie pentru copii.

"Si-au depus scrisorile de intentie, vor sa vina sa salveze vieti in Romania. Din toamna vrem sa incepem sa operam copii aici", anunta dr. Catalin Cirstoveanu, coordonatorul proiectului din partea Spitalului Marie Curie.

Campania de strangere de fonduri se desfasoara intre 1 aprilie si 30 iunie. Pana acum s-au strans peste 350.000 Euro din suma minima de 500.000 Euro necesara pentru inceput.

Cei care vor sa ajute pot dona 2 Euro prin SMS la 858. Numarul este oferit gratuit de Cosmote, Orange si Vodafone. In retelele Orange si Vodafone nu se percepe TVA. De asemenea, exista posibilitatea de a face donatii in cont sau online pe site-ul Asociatiei "Inima Copiilor". Tot pe site, pot fi gasite detalii despre proiect si despre mersul campaniei.

Campania a primit din partea CNA calitatea de campanie de interes public (hotararea 4241 din 19.03.2009).

Asociatia "Inima Copiilor" este o asociatie non-guvernamentala si non-profit constituita in Ianuarie 2006.

Scopul Asociatiei este acela de a ajuta copiii cu probleme cardiace, in special pe cei cu malformatii cardiace congenitale.

Asociatia a dotat cu aparatura medicala in valoare de peste 480.000 Euro Sectia de Cardiochirurgie Pediatrica a Institutului Inimii "Niculae Stancioiu" din Cluj unde a si organizat si sustinut financiar 6 misiuni medicale umanitare.

In plus, Campania beneficiaza si de sprijinul lantului de farmacii Sensiblu care a pus in vanzare in toata reteaua sa "simbolul inimilor sanatoase". Prin programul "Deschide-ti inima catre copii", lantul de farmacii se alatura Campaniei "Inima copiilor" pentru strangerea de fonduri in scopul echiparii sectiei de chirurgie pentru copiii cu afectiuni cardiace.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre