Basmele padurii, legendele copacilor

/ / Modificat: 2010-12-15
Basmele padurii, legendele copacilor

Noul titlu al Editurii Cartea Copiilor, "Basmele padurii", este o frumoasa colectie de povesti adunate din intreaga lume de Rina Singh. Cartea reuneste 7 legende ale copacilor, ce prind viata sub pensula ilustratoarei britanice Helen Cann.

Editura Cartea Copiilor a introdus un element de noutate pe piata romaneasca, o colectie de basme ce are niste personaje mai putin obisnuite – copacii. Soptite de fosnetul frunzelor sau cantate de ciripitul pasarilor, cele 7 legende si-au pierdut originea in timp.

Popoarele globului, printre care si cel japonez, tibetan, arab sau cel nigerian, au inchinat propriile imnuri padurii, in semn de respect si de multumire, imnuri ce au fost mai apoi adunate in filele unei singure carti.

Copacii - chiparosul, castanul, ciresul, palmierul, smochinul, rodiul si copacul Kapoc din padurea tropicala - isi dezvaluie pe rand legendele. Basmele impresioneaza prin creativitatea si unicitatea lor, fiind profund impregnate cu elementele distinctive si valorile fiecarei culturi in parte. Ilustratiile in culori vii ale lui Helen Cann completeaza magia povestilor, dand stralucire fiecarei pagini.

Rina Singh, autoarea de origine indiana, vrea sa ne intoarca privirea de la aglomeratia si tumultul vietii citadine catre linistea padurii. Copacii ne sunt mereu aproape, chiar daca suntem din ce in ce mai ocupati sa-i mai observam, si au mereu pentru noi o adiere proaspata, un dar sau o poveste.

Povestile au fost imbogatite de traducerea si adaptarea Andreei Demirgian, autoare de carti pentru copii si realizatoare de emisiuni radio.

Recomandata copiilor intre 3 si 11 ani, cartea este disponibila pe site-ul editurii – www.carteacopiilor.ro - la pretul de 29 de lei. Acum, la fiecare comanda online, indiferent de titlurile comandate, de valoare sau de cantitate, Cartea Copiilor va oferi gratuit inca o carte - in aceasta luna, "Scoala ursilor".

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre