Banca de celule stem Biogenis. Sanatatea copilului tau incepe inainte de nastere

/ / Modificat: 2009-05-28
Banca de celule stem Biogenis. Sanatatea copilului tau incepe inainte de nastere





 

Banca de celule stem Biogenis a lansat campania "Sanatatea copilului tau incepe inainte de nastere",o campanie de educare si informare a viitorilor parinti cu privire la importanta recoltarii de celule stem din sangele din cordonul ombilical.

In Romania exista in acest moment 3 centre de transplant medular, in Bucuresti, Timisoara si Targu-Mures, unde se pot utiliza celule stem pentru a trata diverse afectiuni.

Campania "Sanatatea copilului tau incepe inainte de nastere" se va desfasura pe tot parcursul anului 2009, informatiile despre recoltarea, stocarea si utilizarea celulelor stem fiind aduse si innoite permanent pe site-ul www.celulestem.ro. Acesta reprezinta doar un pas din campania de informare care se va desfasura pe toate canalele media. Vor avea loc distribuiri de materiale informative in clinici, scoli pentru gravide, online, print, radio si TV.

Recoltarea sangelui din cordonul ombilical are loc imediat dupa nasterea copilului, dupa taierea cordonului ombilical, dar inainte de expulzarea placentei. Procedura nu dureaza mai mult de 5-10 minute, este nedureroasa si sigura deopotriva pentru mama si fat.

Pasii recoltarii de celule stem cu Biogenis

• Informare. Banca de celule stem iti ofera toate informatiile necesare despre recoltarea, stocarea si utilizarea celulelor stem pentru ca tu sa iei apoi cea mai buna decizie.

• Contractare. Decizia ta inseamna semnarea unui contract pentru prelevarea si stocarea celulelor ste.

• Prima plata se efectueaza dupa semnarea contractului si presupune intrarea in posesia setului de recoltare si transport a sangelui placentar.

• Setul de prelevare si transport il vei lua cu tine la maternitate si il vei inmana personalului medical care asista nasterea.

• Recoltarea se va face de catre personalul medical specializat care asista nastere.

• Anuntarea recoltarii se face imediat dupa nastere, folosind telefonul de urgenta Biogenis.

• Transportul sangelui placentar se va face de catre personalul autorizat si specializat de la maternitate, la banca de celule stem.

• Analize. Sangele va fi analizat, prelucrat si stocat in conditii de criogenie.

• Certificatul de stocare in conditii de criogenie, impreuna cu rezultatele analizelor si protocolului de prelucrare, iti va fi inmanat dupa validarea procedurilor.

• Platile ulterioare vor fi achitate in functia de varianta aleasa la semnarea contractului.

Pachtele Biogenis

Luna aceasta, Biogenis vine si cu facilitati noi de achizitie a pachetelor, costurile fiind distribuite pe o durata de 8-10 luni, fara dobanzi sau taxe suplimentare. In cazul in care pachetul este achitat anticipat integral, parintii au parte de o reducere de 414 RON.

Pentru rudele care vor sa faca un cadou viitorilor parinti si mai ales bebelusului care urmeaza sa se nasca, Biogenis aduce pachetul "Contract cadou", un pachet special ce poate fi achizitionat la pret redus pe perioada lunilor iuni, iulie, august, valoarea discount-ului fiind de 515 RON.

BIOGENIS, banca de celule stem, este prezenta in Romania din anul 2007, fiind o companie mixta cu capital romanesc si strain, companie care se supune strict si in totalitate legislatiei din Romania. Compania este partenera a bancii aflate la Spitalul Memorial al Copilului din Varsovia, Polonia, locul unde se pastreaza probele de sange de cordon ombilical in momentul de fata.

28 mai 2009

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre