Asociatia Telefonul Copilului, Premiul I la Gala Societatii Civile

/ / Modificat: 2010-05-28
Asociatia Telefonul Copilului, Premiul I la Gala Societatii Civile

Asociatia Telefonul Copilului anunta cu mandrie castigarea premiului I la sectiunea "Apararea Drepturilor Omului" la Gala Societatii Civile, eveniment care a ajuns in acest an la cea de-a VIII-a editie.


Asociatia Telefonul Copilului anunta cu mandrie castigarea premiului I la sectiunea "Apararea Drepturilor Omului" la Gala Societatii Civile, eveniment care a ajuns in acest an la cea de-a VIII-a editie.

"Premiul I castigat in cadrul competitiei Gala Societatii Civile reprezinta un motiv in plus de a ne continua cu si mai multa determinare activitatea si de a veni astfel in sprijinul tot mai multor copii. Iar rezultatele noastre reprezinta efortul comun al personalului organizatiei noastre, societatea civila, institutii la nivel local si central, mass media, donatori si sustinerea neconditionata acordata inca din anul 2001 de Romtelecom, si de Cosmote incepand de anul trecut", a declarat Catalina Florea, Director Executiv, Asociatia Telefonul Copilului.

In anul 2009, Asociatia Telefonul Copilului a venit in sprijinul unui numar de 6384 de copii. Ne face placere sa reamintim numai cateva dintre rezultatele Asociatiei Telefonul Copilului cu privire la cazurile inregistrate in anul 2009, rezultate pe care le-am supus atentiei juriului Galei Societatii Civile:

-          copiii au inteles ca in noi au un partener de nadejde, astfel ca de trei ori mai multi ne-au apelat in anul 2009 fata de 2008, pentru a solicita sprijin;

-          indeplinirea dreptului la educatie pentru cei peste 700 de copii care fie ei insisi ne-au contactat pentru a ne solicita sprijinul, fie alte persoane au fost cele care ne-au sesizat la 116 111;

-          repatrierea unui copil roman aflat pe teritoriul Italiei, in urma consilierii familiei acestuia si a demersurilor efectuate de Asociatia Telefonul Copilului catre institutiile abilitate;

-          1 proces castigat la CEDO in urma consilierii si a asistentei juridice oferite de Asociatia Telefonul Copilului pe parcursul ultimilor ani, concretizata in anul 2009 cu o decizie favorabila tatalui, care are a avut parte de sarbatori fericite alaturi de copilul sau;

-         inlaturarea riscului de suicid pentru cei 20 de copii care ne-au solicitat ajutorul;

-          in urma apelului la telefonul copilului, 32 de cazuri de abuz sexual asupra copiilor au fost identificate, iar cu sprijinul institutiilor abilitate, au fost adoptate cele mai bune solutii pentru stoparea abuzului si inlaturarea efectelor negative produse de situatia traumatizanta.

116 111 este linia europeana de asistenta pentru copii, gestionata in Romania de Asociatia Telefonul Copilului si Romtelecom. Apelul catre 116 111 este oferit gratuit de Romtelecom si Cosmote.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre