Asociatia MAME se alatura initiativei tatilor

/ / Modificat: 2010-05-17
Asociatia MAME se alatura initiativei tatilor





 

Primul parteneriat oficial intre o asociatie a mamelor si singura asociatie a tatilot care militeaza pentru drepturile copiilor.

A.N.T.R a semnat un protocol de parteneriat cu Asociatia M.A.M.E.

La baza acestui parteneriat a stat consultarea si intrajutorarea reciproca in folosul copiilor, iar primul proiect comun este "Ce face copilul meu?".

"Constiente de rolul important pe care il avem in calitate de parinti la cresterea si educarea copiilor nostri, ne-am alaturat proiectului "Ce face copilul meu?" prin semnarea unui acord de parteneriat cu Asociatia Nationala a Tatilor din Romania", spune Maria Culescu, presedinte Asociatia M.A.M.E.

A.N.T.R. a initiat acest proiect, ce are ca scop monitorizarea (la solicitarea parintilor) copiilor cu probleme: comportamentale, absenteism scolar, consum de tutun, alcool, droguri etc.

Este greu de crezut ca poti intalni copii sau adolescenti care sa nu fi comis cel putin o fapta nedorita. Avem inclinatia fireasca de a ne gandi si a vorbi despre copii la modul cel mai frumos. Nu este nimic rau in asta, mai ales stiind faptul ca fiecare din noi se naste suflet pur si implicit fara de pacat.

Totusi, daca este asa, de ce cunoastem notiunea de "delicventa juvenila"? Poate pentru ca fiecare parinte este responsabil pentru ceea ce "creste in ograda", pentru ceea ce avem mai tarziu in scoli, pentru acei inocenti ce devin infractori, pentru copiii cu copii, pentru "consumurile" lor: droguri, literatura pornografica, diferite jocuri violente, sangeroase etc.

"Noi mamele avem speranta ca prin aportul nostru la acest proiect,  vom contribui alaturi de tati la diminuarea ratei delicventei juvenile si la insanatosirea societatii in care traim. Sa fii parinte, este poate experienta cea mai dificila, solicitanta si generatoare de satisfactii. Parintii sunt fundamentul familiei. Noi suntem primii si cei mai importanti profesori si modele pentru copiii nostri", adauga Maria Culescu.

17 mai 2010

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre