Antipa, primul muzeu din Romania care poate fi citit si cu telefonul mobil!

/ / Modificat: 2013-02-27
Antipa, primul muzeu din Romania care poate fi citit si cu telefonul mobil!

"Antipa", primul muzeu din Romania care poate fi "citit" si cu telefonul mobil!

MuseoTag_Antipa_fata

Incepand cu data de 1 Noiembrie 2012, vizitatorii Muzeului National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" din Bucuresti vor putea accesa informatiile atasate pieselor din expunerea permanenta si cu ajutorul telefoanelor mobile de tip Smartphone.

Proiectul MuseoTag Antipa a demarat la jumatatea anului si a fost realizat si finantat de catre NFCExpert.ro. Prin acest program, informatiile stiintifice asociate pieselor expuse pot fi citite cu ajutorul telefonului mobil datorita utilizarii Quick Respond Code-urilor si a sistemelor NFC (Near Field Communication).


MuseoTag_Antipa_verso

Ne-am propus accesibilizarea informatiilor stiintifice care, pana acum, puteau fi citite doar pe infotouch-urile din fata vitrinelor, dar si atragerea adolescentilor si a tinerilor, pasionati de telefonia mobila si tehnologiile din acest domeniu; din noiembrie, informatiile legate de exponate vor putea fi citite simultan, de mai multe persoane, prin afisarea lor pe telefonul mobil intr-un timp foarte scurt.

Nu in ultimul rand, trebuie mentionata usurinta cu care se acceseaza informatiile fiind necesara doar apropierea telefonului de codul de pe eticheta exponatului ca si faptul ca, informatia scanata si afisata pe telefon reprezinta si o rezumare a explicatiilor detaliate din textele conexe ale pieselor din expunerea permanenta.

Va asteptam Miercuri, 31 Octombrie, incepand cu orele 17:00, sa participati la vizita-experiment prin Muzeu, in care, va oferim posibilitatea de "a ne citi" cu ajutorul telefoanelor Smartphone si a noilor tehnologii NFC si QR Code.


Sponsori: NFCExpert.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Muzee copii Muzee de vizitat cu familia

Articole recomandate

Citeste si despre