Activia de baut are acum ambalaj Tetra Pak certificat FSC

/ / Modificat: 2013-06-27
Activia de baut are acum ambalaj Tetra Pak certificat FSC

Tetra Pak si Danone Romania lanseaza, in premierain Romania, Activia in ambalaj de carton provenind din paduri administrate responsabil (certificate FSC®). Tetra Top, ambalajul iaurtului de baut Activia, devine astfel primul ambalaj al companiei Tetra Pak cu certificare FSC® ales de un producator din Romania.

Organizatia FSC (Forest Stewardship Council®) se ocupa de promovarea administrarii responsabile a padurilor din punct de vedere ecologic, social si economic, pentru a conserva biodiversitatea, productivitatea padurilor si procesele ecologice. Astfel, se pune accentul si pe beneficiile sociale ale administrarii forestiere pentru ca societatea si comunitatea sa se bucure de beneficii pe termen mediu si lung, iar activitatea economica sa fie suficient de profitabila fara a genera profit in detrimentul resursei forestiere, ecosistemului sau afectand comunitatea.

Prezenta acestui simbol pe ambalaje reprezinta garantia ca fibra lemnoasa folosita pentru ambalaje provine din paduri administrate responsabil si surse controlate, care sunt regenerate prin plantari sau in mod natural. La nivel global, suprafata forestiera totala certificata FSC este de 180,5 milioane de hectare, in 79 de tari. In Romania, suprafata forestiera totala certificata FSC este de 2.386.535 hectare, reprezentand cca 37% din suprafata forestiera a Romaniei (6,37 milioane de hectare).

Din studiul de opinie comandat de Tetra Pak despre FSC (Forest Stewardship Council®) si ambalajele de lapte, lactate si suc cu certificare FSC (mai 2013)a reiesit ca 1 din 2 consumatori romani ar alege ambalajele de carton provenind din paduri administrate responsabil (certificate FSC). Tetra Pak si Danone vin astfel in intampinarea consumatorilor responsabili, oferindu-le acum iaurtul de baut Activia in ambalaj de carton provenind din paduri certificate FSC.

Eforturile Tetra Pak de promovare a beneficiilor ambalajelor certificate FSC si a deciziei responsabile de consum fac parte din strategia globala de comunicare despre mediu si resurse regenerabile. Strategia 2020 adoptata de companie la nivel global, in 2011, include trei piloni principali: reciclarea, dezvoltarea de produse sustenabile (inclusiv certificarea FSC) si reducerea amprentei de carbon. Cresterea nivelului de cunoastere despre FSC si a preferintei catre ambalajele certificate FSC sunt parte din pilonul Dezvoltarea de produse sustenabile, adica ambalaje din resurse 100% regenerabile pana in 2020.

Tetra Pak a vandut anul trecut 26,4 miliarde de ambalaje certificate FSC (in crestere cu 40% fata de 2011) in 39 de tari, iar in 2013 pe lista acestor tari se adaugasi Romania. Tetra Pak a crescut furnizarea de carton certificat FSC la 38%, de la 34% in 2011, obiectivul companiei fiind sa ajunga la 50%.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre