A cincea editie a Taberei de Vara Temerarii, pentru adolescenti supravietuitori de cancer

/ / Modificat: 2012-06-28
A cincea editie a Taberei de Vara Temerarii, pentru adolescenti supravietuitori de cancer

Tabara va avea loc in perioada 29 august – 3 septembrie, in Valea Draganului, reunind 160 de tineri care au invins cancerul.

Tabara de Vara Temerarii este prilejul perfect de intalnire, destindere, relaxare si distractie, dar si un moment in care tinerii care au invins cancerul sunt imputerniciti sa discute despre aspecte importante despre cancer si sa ia decizii in legatura cu actiuni si campanii viitoare.

Anul trecut, cu ocazia intalnirii nationale anuale care are loc in timpul taberei de vara, tinerii au decis sa organizeze campanii de strangere de fonduri care sa acopere achizitionarea cateterelor si a medicamentelor lipsa, pentru tinerii care se afla inca sub tratament si pentru membrii Temerarii care au recidivat si au reluat lupta impotriva cancerului.

Acum doi ani, tot acest grup de tineri a decis sa creeze o camera moderna de joaca si terapie in cadrul sectiei de oncologie pediatrica a Spitalului Sf. Maria din Iasi.

Anul acesta se vor concentra pe dezvoltarea propriilor abilitati, tema taberei de anul acesta fiind leadership-ul, prin care dorim sa ii imputernicim sa isi faca vocile auzite in comunitate, sa invete cum sa fie lideri de exceptie si sa deprinda notiuni despre advocacy.

Temerarii a devenit cea mai mare comunitate de adolescenti si tineri adulti care au invins cancerul in Europa de Est si Centrala, fiind activi in conceperea si organizarea a numeroase campanii si actiuni care sprijina adolescentii care se lupta impotriva cancerului in momentul de fata din Romania. Temerarii a devenit o adevarata miscare si un indemn pozitiv de lupta impotriva cancerului la copil. Suntem foarte mandri de tot ceea ce au realizat acesti tineri exceptionali!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre