6 copii cu autism au sansa sa urmeze scoala alaturi de orice alt copil

/ / Modificat: 2011-11-18
6 copii cu autism au sansa sa urmeze scoala alaturi de orice alt copil

Ei vor fi sprijiniti sa se integreze in invatamantul de masa datorita unei campanii de strangere de fonduri organizata de Asociatia Invingem Autismul.

In perioada septembrie - octombrie 2011, Asociatia Invingem Autismul a desfasurat o campanie de strangere de fonduri in urma careia 6 copii cu autism vor beneficia de sprijn pentru integrarea in invatamantul de masa. Fondurile stranse, in valoare de 5650 lei, vor permite achizitionarea de echipamente, rechizite si material didactic pentru pentru cei 6 copii in cadrul programului ”Pregatire pentru scoala”. 

Programul de interventie prescolara este coordonat de psihopedagogi specializati in lucrul cu copii cu autism si are in vedere dezvoltarea abilitatilor de socializare ale copiilor si pregatirea acestora pentru integrarea in invatamantul de masa. Copiii se intalnesc de 3 ori pe saptamana si invata sa se obisnuiasca cu statul in banca si in activitate, cu urmarirea adultului si realizarea sarcinilor primite de la coordonator.

„Multumim tuturor partenerilor si donatorilor care au inteles cat de importante sunt programele de educatie speciala pentru copiii cu autism si s-au implicat in aceasta campanie. Cu ajutorul lor, 6 copii cu autism au mai multe sanse la educatie, beneficiind de un suport important pentru a fi ulterior integrati  in invatamantul de masa. Astfel de programe joaca un rol in procesul de incluziune sociala a persoanelor cu autism”, a declarat Oana Varlan – Coordonator proiect.

Asociatia Invingem Autismul are ca misiune imbunatatirea vietii persoanelor afectate de tulburari din spectrul autismului. In prezent, asociatia are un numar de 23 de beneficiari, copii diagnosticati cu autism cu varste cuprinse intre 3 si 14 ani. Copiii beneficiaza de programul de socializare ”Dupa amieze vesele” si programul de ”Pregatire pentru scoala”. De asemenea parintii copiilor cu autism  beneficiaza de un grup de suport pentru parinti.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre