21 Martie - Ziua Internationala a Persoanelor cu Sindromul Down

/ / Modificat: 2010-03-18
21 Martie - Ziua Internationala a Persoanelor cu Sindromul Down





 

21 Martie, Ziua Internationala a Persoanelor cu Sindromul Down, va fi sarbatorita in Bucuresti printr-o serie de manifestari pentru copiii si tinerii cu Sindrom Down din numeroase ONG-uri, dorindu-se astfel constientizarea mass-media si a unei parti cat mai mari a comunitatii cu privire la abilitatile persoanelor cu Sindrom Down, precum si la necesitatea integrarii sociale a acestor persoane.

Programul evenimentelor

• Duminica 21 Martie 2010

- intre orele 10.00 si 14.30 - Fundatia Special Olympics din Romania va organiza o serie de competitii (fotbal, baschet, abilitati individuale pentru copii si tinerii cu Sindromul Down, o demonstratie a Sportivilor Tineri (Young Athlets - proiect pilot de antrenamente sportive al miscarii Special Olympics International dedicat copiilor cu Sindromul Down cu varste curpinse intre 2 si 8 ani), precum si o festivitate de premiere. De asemenea, va avea loc un spectacol de dans sustinut de echipa de dans a Asociatiei Sindrom Down Bucuresti, care va avea loc in jurul orei 13:30, dupa terminarea competitiei, inaintea premierii.

Locatia: Sala Antilopa (Sos. Dudesti Pantelimon nr. 44,  in apropiere de Cora Pantelimon,  la 150 m de statia de metrou Pantelimon)

- incepand cu orele 16.00 - Clubul Micii Campioni va gazdui o ora demonstrativa de educatie  acvatica sustinuta de copiii cu Sindrom Down, membri ai clubului si participanti din anul 2008 ai proiectului "Toti copiii merita o sansa".

  

Locatia:  Str. Strabuna, nr. 26, Bucurestii Noi, sector 1

• Luni 22 Martie 2010

- intre orele 16.00 si 20.00 - va fi organizata o petrecere pentru copiii, adolescentii si tinerii cu Sindromul Down, precum si familiile acestora.

Locatia: Balonul copiilor din intrarea din Sos. Nordului nr. 7-9 - Parcul Herastrau

18 martie 2010

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre